HDTVs voksende popularitet har ført til lanceringen af nye tv-kanaler som DR HD og TV2 Film HD, og inden længe vil HD tv pakker sikkert følge. Med disse nye kanaler er det blevet muligt at få en billedkvalitet på dit tv, som gør dit fjernsyn konkurrencedygtigt med filmlærredet. Så du kan godt begynde at overveje, hvilke film du kan glæde dig til snart at nyde hjemme i din egen sofa. Her er en liste over film, der helt klart fortjener at blive set på HDTV:

1. Ben-Hur
Storfilmen Ben-Hur fra 1959 om venskab og hævn over romerne, var absolut skabt til det store lærred. Med over 50.000 statister og imponerende masseoptog vil denne klassiker blive genoplivet på dit nye HDTV.

2. Rocky
At se sveden sprøjte fra Sylvester Stallone, når han træder ind i bokseringen i denne slagkraftige, sensuelle film fra1976. The Italian Stallion giver den gas og kæmper for at få oprejsning - filmen er som selvskreven til fremvisning på HDTV.

3. Paris, Texas
At gå og gå gennem ørkenen i Texas, som Harry Dean Stanton gør det i denne Wim Wenders film fra 1984, passer lige ind i det nye medie. Her vil man kunne høre Ry Cooders slide-guitar i surround til den forrygende landskabsfotografering, mens outsideren, opløsningen og hjemløsheden trænger sig på.

4. Volver
Pedro Almodóvars forunderlige farver og miljøer vil gøre sig i HD. Ikke mindst i denne flotte film fra 2006 om døden, som udspiller sig i det centrale Spanien på ”pandekagen” La Mancha.
Man kunne også med stor effekt se Alt om min mor (1999) og Tal til hende (2002) på HDTV.

5. Blowup
Det vil ganske givet være nemmere at få øje på det skjulte lig, når billedet bliver forstørret og skarpere med HDTV. Denne Antonioni film fra 1966 er på én gang en slags thriller og et lakonisk tidsbillede på tomme miljøer i det moderne Swinging London.

6. Den gode, den onde og den grusomme
Denne film fra 1966 har nogle helt særlig landskaber og farver, som sammen med surroundlyd af Sergio Leones musik vil gøre lykke på HDTV.

7. Petra von Kants bitre tårer
Fassbinders mesterværk fra 1972 har nogle nærbilleder, følelser og stemninger, som helt klart vil nyde godt af det intimitet og nærvær, der skabes med HDTV.

8. Harry Potter filmene
Når Harry Potter filmene vil ligesom så meget andet fantasy gøre sig særlig godt på HDTV.

9. Jurassic Park
Steven Spielbergs mesterværk fra 1993 vil helt sikkert få uhyggen til at brede sig, når den bliver set på HDTV.

10. En god dag at dø.
Dette mesterværk fra 1970 med Dustin Hoffman fortjener at blive set på et kvalitets tv.

Flere artikler af HenningMadsen

Tags:, , , , , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel