Er du på udkig efter information om begravelse så få råd og vejledning her. Bisættelse og begravelse kan arrangeres vha. en bedemand, som kan klare alle praktiske opgaver.

En begravelse er ofte en svær ting at håndtere for de pårørende. Hvad skal arrangeres? Hvem skal kontaktes? Hvor finder vi en kiste? Skal afdøde brændes eller begraves? I tillæg til alle disse relevante spørgsmål så kommer også sorgen over tabet af en i familien. I denne situation kan man med fordel få hjælp af en bedemand.

I dette indlæg vil vi fortælle mere omkring begravelser i Danmark, og hvordan en bedemand kan være behjælpelig med dette arrangement.

Bisættelse eller begravelse
Det første og mest grundlæggende spørgsmål, som de efterladte skal tage stilling til, er, om arrangementet skal være en begravelse eller en bisættelse. Hvis afdøde skal begraves, så er det en begravelse. Omvendt hvis afdøde skal kremeres, så er det en bisættelse.

I denne forbindelse så skal afdødes vilje altid følges. Så frem afdødes vilje ikke var kendt, så hviler beslutningen hos den nærmeste familie.

I Danmark bliver omkring 70 procent af alle afdøde kremeret og ikke begravet. I større byer er dette tal endnu højere, hvor omkring 90 procent bliver kremeret.

Kirkelig eller borgerlig begravelse
Et andet vigtigt spørgsmål er, om begravelsen skal være kirkelig eller borgerlig. Så frem man er medlem af den danske folkekirke, så har man ret til en højtidelig begivenhed forestået af en præst i en dansk kirke.

Hvis man ikke er medlem af den danske kirke, så kan man få en borgerlig bisættelse/begravelse. Dette vil ofte foregå i et kapel.

Hvad kan en bedemand hjælpe med?
En meget almindelig løsning i forbindelse med bisættelser og begravelser er at hyre en bedemand. En bedemand kan klare alle de praktiske opgaver i forbindelse med arrangementet og kan desuden være behjælpelig med de ønsker, som de efterladte eventuelt måtte have.

I Danmark er der et bredt udbud af bedemand, som kan kontaktes telefonisk i forbindelse med dødsfald. Nogle bedemand kan endda bookes over internettet. I nogle tilfælde vil de pårørende have et personligt møde med bedemanden, mens at de i andre tilfælde ikke vil møde bedemanden før til selve begravelsen

Flere artikler af kira

Tags:, ,