Blu-Ray

Blu-Ray

Er der regional kodning på Blu-ray?

Desværre ja. Der er tre regioner: Region A (Nord-og Sydamerika, Japan og Sydøstasien), Region B (Europa, Afrika, Mellemøsten og Australasien) og Region C (Rusland, Kina og Centralasien). Spillere anlagt i en region vil kun afspille diske kodet i denne region.

Men forskellige studier har forskellige holdninger til regionskodning. For eksempel: Warner frigiver alle sine film på region-fri diske, hvorimod Sony lancerer bagkatalog titler region-fri, men region-låser de fleste af sine nye film. Weird.

Du kan importere amerikanske Blu-ray, men sørg for at tjekke, om de er region-fri, før du gør!

Hvilket studios understøtter Blu-ray?

De fleste af de store Hollywood-studier understøtter nu Blu-ray: MGM, Disney, Sony Pictures, 20th Century Fox, Lionsgate, Warner Bros og Paramount. Universal Pictures, som havde været en eksklusiv HD DVD tilhænger, ventes at skifte til Blu-ray i 2008. Det er lige før den fase, hvor de fleste film du ser i biografen i sidste ende vil overfladen på en Blu-ray-disk.

Er Blu-ray skrivbar?

Ja, men ikke på den måde, mange af os gerne. Blu-ray-drev, og camcorderen nævnt tidligere bruge BD-R og BD-RE-diske. Førstnævnte kan skrives én gang, mens den sidstnævnte kan tørres og optages adskillige gange.Men der er i øjeblikket ingen Blu-ray-optagere er tilgængelige i UK til optagelse af tv. Dette er i modsætning til Japan, hvor Blu-ray-optagere sælger som varmt nudler.Dette skyldes, at de tilgængelige HDTV platforme, Sky HD og Virgin HD, er ‘walled gardens “- dvs optagelser kan optages til HD Ready PVRs, ligesom Sky +, men ikke arkiveret på disken. Vi bliver nødt til at vente, indtil free-to-air HDTV ankommer, i form af Freesat eller Freeview HD, før producenterne begynde at overveje Blu-ray-optagere.

Hvorfor ikke bare købe en opskalering DVD-afspilleren?

For det første med Blu-ray-afspillere nu tilgængelig på massemarkedet priser, kan man lige så godt vælge en stedet for en opskalering DVD-afspiller. Dit BD dæk vil spille og opskalere alle dine dvd’er, også.

For det andet, mens opskalering har en dramatisk effekt på billedkvaliteten af dvd’er, det er simpelthen ikke en kamp for det ægte HD effekten af Blu-ray. Og endelig, vil du ikke få fordelene ved de nye HD lyd mix eller de avancerede ekstra funktioner, der tilbydes af Blu-ray. Så hvorfor gå glip af?

Stereo Studio - Køb DVD film, Blu-ray, Musik, Spil, Bøger billigt online