Træt af langsomt og ustabilt internet? Der er der mange folk, der er. Folk, der er vokset op med computeren og internettet, bruger disse meget i deres hverdag, og langsomt eller ustabilt internet kan derfor være et stort irritationsmoment for disse mennesker. Hvis du kan genkende dette, så skulle du måske overveje at få fiberbredbånd.

Den typiske bredbåndsforbindelse nu om dage kører gennem kobbernettet. ADSL forbindelsen er et eksempel på dette. Denne forbindelse sender data via elektriske signaler, hvilket betyder svækket signalstyrke over længere afstande. Det vil sige, at hvis der er lang afstand mellem der hvor dataene bliver sendt fra og til din husstand, så er der stor sandsynlighed for at din bredbåndsforbindelse ikke leveres med den styrke/hastighed som du egentlig betaler for. Betaler du fx for en 20 Mbit forbindelse, får du måske kun 15 Mbit, hvilket selvfølgelig ikke er så sjovt. Det er dog desværre uundgåeligt med denne teknologi. En anden ulempe ved kobbernet er, at det kan forstyrres af andre ting såsom TV, elevatorer osv., hvilket også kan svække forbindelsen væsentligt. En ny teknologi har dog set dagens lys og denne hedder fibernet.

Fibernet er relativt nyt i Danmark, hvilket også bevirker, at det ikke er så udbredt endnu. Fordelen ved fibernet er dog mange sammenlignet med kobbernet. Fibernet sender først og fremmest data såsom Internet, telefoni samt TV- og radiosignaler, hvilket det gør med lysets hast. Det er væsentlig mere effektivt end det mere traditionelle kobbernet. En anden fordel er, at data ikke svækkes når det sendes gennem fibernettet - selv over meget lange afstande. Det betyder bl.a. en stabil bredbåndsforbindelse, der leverer den hastighed du betaler for, fejlfrie TV billeder og meget andet. En tredje fordel ved fiberbredbånd er, at der stort set ikke er nogen øvre grænse for hvor høj en hastighed det kan levere. Ved traditionelle bredbåndsforbindelser som ADSL, er der en øvre grænse, der menes at ligge omkring 50 Mbit. Dette er ikke tilfældet for fiberbredbåndsforbindelser, hvilket også gør fiberbredbånd fremtidssikret.

Som nævnt tidligere, så er fibernet relativt nyt i Danmark og dermed ikke så udbredt. Derfor er det heller ikke alle, der kan få fiberbredbånd, da der stadig kun er få selskaber, der tilbyder det. Ét af de få selskaber, der dog tilbyder fiberbredbånd er Waoo!, der samtidig er Danmark største fibernet selskab. Waoo! tilbyder bredbånd, TV og telefoni gennem fibernettet. Bestiller du fiberbredbånd gennem Waoo! kan du vælge mellem 4 forskellige hastigheder – 30/30 Mbit, 40/40 Mbit, 60/60 Mbit eller 90/90 Mbit – og du får endda hastighedsgaranti med i købet. Waoo! giver også deres fiberkunder adgang til Waoo! Web TV, hvor man har adgang til film og TV online.

Uanset om hvilken udbyder du vælger, så kan det klart anbefales at overveje fibernet som en løsning, da det er hurtigere, mere stabilt og fremtidssikret.

Tags:, , , , ,