Når man endelig har taget den store beslutning, er der ofte en masse praktiske ting, der skal tages stilling til. Hvor skal brylluppet holdes, hvem skal inviteres, hvad skal vi have at spise osv. osv.
Der er også spørgsmål om, hvilket tøj man skal have og så er der lige spørgsmålet om, hvordan skal vi bibeholde minderne fra denne enestående dag. For det er ligesom givet, at der skal være billeder fra vores store dag.bryllup i kirken
Der har i generationer været tradition for, at få taget bryllupsbillederne hos en professionel bryllupsfotograf. Typisk opstillede billeder i et fotostudio som derefter blev en del af familiens historie.
Mange har også fine billeder fra bryllupsfesten, men de er som regel endt i et fotoalbum på den øverste hylde. Stadig som en vigtig familiehistorisk dokumentation, men dog gemt af vejen.
Så kom bryllupsreportagen, der ellers kun var for de kendte og kongelige. De senere år har den fået et stort marked ikke mindst i forbindelse med den teknologiske udvikling. Nu hører det næsten til dagligdagen, at man har et flot fotoalbum i coffetable-stil liggende fremme, så alle ens gæster kan se med. Mange har også en (eller flere) digitale fotorammer stående, hvor man får repeteret hele bryllupsdagen. Og særligt på internettet bugner det med digitale fotos fra både kirke, reception og bryllupsfest.
Antallet af bryllupsfoto er i det hele taget vokset enormt efter at digitalkameraet nu er blevet hvermandseje. Og det stopper ikke her. Hvor der i gamle dage - altså for maksimalt 20 år siden - altid var mindst een blandt bryllupsgæsterne, der havde smalfilm som hobby, er der i dag næsten lige så mange videografer som fotografer med til brylluppet.
Ligesom nutidens fotografiapparater alle er forsynet med indbygget video, kan det være endog meget svært at købe en mobil, der ikke også både kan fotografere som optage film. Og kvaliteten er blevet virkelig god selv i de billigste modeller.
Så alt i alt er der i dag rigtig mange muligheder for at forevige den største dag i ens liv. Dog skal man ikke kun forlade sig på sine gæsters optagelser. Blot fordi man har et dyrt kamera i hænderne er det ikke givet, at man kan tage de gode billeder. Det kræver stadig godt håndværk.

Flere artikler af Arvid

Tags:, , , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel