Casio ure - Historien om Casio

De meget holdbare Casio ure er lavet af den japanske producent Casio, som laver alt fra ure til lommeregner, hvor deres første lommeregner kom frem i 1957. Casio blev grundlagt i 1946 og er meget kendt for at lave ekstremt holdbare ure, som sælges i det langt de meste af verden. Urene bliver lavet på Casio ure farbrikkerne i Japan, hvor der er lagt meget vægt på virkelig god kvalitet og de skal kunne holde i rigtig mange år. Til gengæld gør de deres Casio ure også det, da det er blandt de allerbedste ure i verden, uden sammenligning.

I 1974 kom deres første ur som Casio ure lavede og indeholdt en kalenderfunktion, som var meget avanceret for den tid at være, op på det tidspunkt, fandtes der stadig ikke elektroniske ure. De kom med deres første digitalur i 1991, som blev lanceret den gang i retrodesign. Deres ure har altid være kendt for meget robuste og virkelig holdbare, i en grad mange andre ure ikke er. Generelt laver de i Japan alt i meget høj kvalitet, da de meget kendte for netop det.

Et af deres mesterværker, var at Casio ure lancerede et ur, hvor batteriet i det kunne holde i 10 år, hvilket er meget unikt. De fleste ure batterier kan højst holde et par år, derfor er sådan et ur med 10 års holdbarhed, ikke mindre end en genistreg fra deres side. De har også lavede ure der var radiostyret, hvilke vil sige, de hele tiden havde koblet et radiosignal til og på den måde, kunne sikre at den altid viste korrekt hvad klokken var. Her var de også nogle af de første der havde den slags ure i deres sortiment og stadig er meget unikt.

Generelt er Casio ure kendt også for meget stor innovation og at være en af de førende ur producenter i verden. Nu om dage, laver de både digitalure og analog ure, så man kan vælge det man helst vil have af ure, da nogen kun vil have digitale og andre analog. De har aldrig lavet ure der skulle trækkes op, men det er også mange år siden det var normalt at bruge, den slags ure. Den høje kvalitet Casio ure er produceret ved, gælder ikke bare deres ure, men hele deres sortiment, lige fra printer til mobiltelefoner.

De laver nemlig langt fra kun ure, da japanske firmaer ofte laver mange ting og næsten inden for alt, end hvad europæiske firmaer gør. Ofte er det kun få ting de producere, men i Japan ejer nogle af dem lige fra banker, computer producenter til at ur producenter. Det gør Casio ure, da de kun holder sig til ure og elektronik, men det er de så også meget gode til at lave. I 2007 lancerede Casio ure deres første soldrevet ur, så de ikke længere kun fokuserede på batteri ure. Med deres lancering, levede de op til verdens forventninger, ved at bruge mere klimavenlige måder at få strøm på end det traditionelt er.