Ifølge Kræftens Bekæmpelse, er tobaksrygning skyld i mindst 8 ud af 10 tilfælde af lungekræft i Danmark, hvor døden indtræffer. Det er derfor vigtigt at overveje – også over for ens nærmeste om en rygestop behandling med Champix, kan være det rigtige, hvis man har svært med at stoppe med at ryge.

At stoppe med at ryge, er for størstedelen af knap de en million danskere, der ryger regelmæssigt, det eneste rigtige. Desværre kan det være svært, fordi ens krop er blevet afhængig af nikotin og mange af de stoffer, som findes i cigaretter. Derfor cirkler mange imellem rygebehandlinger der ikke virker, og fortsætter med at ryge. Det kan give store psykiske udfordringer og samtidig øger man risikoen for kræft, indtil man stopper.

En af de mest populære måder at stoppe med at ryge, er med en pille kur som Champix, der kan påvirke din krop til at blive mindre afhængig af nikotin. Den mest populære kur hedder Champix og fremstilles af en af verdens største medicinale virksomheder, Pfizers. Fordelen ved Champix er at den går ind og påvirker din krop, så du mister afhængigheden til nikotin.

Champix, effektivt – men hvad med bivirkninger?
De bivirkninger, der oftest opleves med Champix, som rigtig mange bruger til at hjælpe med at holde på med at ryge, er kvalme, søvnløshed, hovedpine og unormale drømme. Der skønnes at 1 ud af 10 der stopper med at ryge med Champix, berør disse bivirkninger. Det er vigtigt at huske på, at det er sjældent med forekomst af bivirkninger hos Champix, men derfor skal man alligevel være parat til at acceptere at der kan opstå bivirkninger med Champix.

Enkelte mennesker der tager Champix, oplever også bivirkninger som, svimmelhed, mundtørhed, øget appetit, træthed, maveproblemer, her skønnes det at blot én ud 100 oplever disse bivirkninger med Champix, når de stopper med at ryge.
De bivirkninger, der ofte omtales i medierne omkring Champix, er utrolig sjældne, men enkelte har med Champix oplevet nedsat appetit, betændelse i hals og næse og/eller irritation i halsen og tørst, åndenød eller taleproblemer, ændringer i sexlysten, forhøjet blodtryk, øget vægt eller humørsvingninger.

Det er vigtigt at huske, at der findes ingen lægemidler uden bivirkninger, og fordi ens krop er blevet så afhængig af nikotin fra cigaretter, kan det kræve stærke præparater til at fjerne nikotin afhængigheden, så man kan blive ryge fri.

Så selv om Champix kan give dig bivirkninger i enkelte tilfælde, så kan Champix hjælpe dig med at mindste risiko for hjertekarsygdomme og kræft, og få mere energi i dagligdagen.

Champix kan hjælpe dig med et rygestop

Champix kan hjælpe dig med et rygestop

Tags:, , ,