Det at have en depression vil sige at man er syg i både krop og sjæl/følelsesliv. Depression påvirker dit humør, og alting synes nærmest ligegyldig. Man mister glæden ved livet, og blot det at få dagen til at gå, kan være en kæmpeopgave man ikke føler at man kan se sig ud af…

Du skal vide en ting når du har depression, og at det er at din virkelighedsopfattelse er forstyrret. Det lyder lidt dramatisk, så lad os lige undersøge det nærmere.
Et af de symptomer på depression der virkelig føles som om at det overtager ens liv, er at man ikke kan overskue ting, og som beskrevet tidligere virker det at komme igennem en dag, eller at gå ud og handle som nærmest uoverstigelige forhindringer. Denne forvrængning af fakta er det jeg mener med at din virkelighedsopfattelse er i udu. Selvfølgelig kan man gå ud og handle ind selvom man er depressiv, problemet er bare at man ikke selv oplever det sådan, og det at skulle fokusere på hvad man behøver er for den depressive en større opgave.

En ubehandlet depression kan let vare imellem 6 mdr. og et år.
En behandlet depression kan vare en del kortere, dage eller uger hvis den er fanget tidligt.

Hvad er depression så? Det er en almindelig sygdom, og man vurderer at hver femte dansker i løbet af deres liv vil rende ind i en depressoin.
Sygdommen kan fås i mange forskellige grader lige fra en let depressiv tilstand, til den totale nedbrydning af selvværd og selvtillid, som igen kan føre til at man søger at tage sit eget liv, bare for at slippe væk fra den sorte dyne nogen oplever dækker deres sind.

Det kan være svært selv at diagnosticere en depression, så er du i tvivl så søg råd hos din læge. Lægen kan henvise til en psykiater med speciale indenfor depressive tilstande.
Der kan være mange forskellige årsager til depression, men noget der ikke kan siges tydeligt nok er at det ikke handler om en svag persinlighed eller lignende, depressioner kan ramme alle mennesker uanset social eller professionel status.
Depression er på mange punkter forbundet til stress, og en længere periode med stress kan være en stærkt medvirkende indflydelse på udvikling af en depression.

Er din depression stress udløst, eller har du mistanke om det, så sæt alt ind på at fjerne negativ stress fra dit liv. Du kan eventuelt finde en stress coach på nettet, da stress coaching er i voldsom fremdrift, simpelthen fordi stress er en folkesygdom, og coaching imod stress virker.
Alene det at fjerne stress kan gøre underværker for humøret, og det igen påvirker en depressiv person i den modsatte retning.

Flere artikler af Janno

Tags:, , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel