Når man bliver depressiv er der som regel en eller flere grunde til at man er blevet det. Grundlæggende handler det om at de ting man er gået igennem i sit liv, har gjort en deprimeret.

Det kan være langvarig sygdom, måske stress i en længere periode, eller noget helt tredje.
Kunsten at komme ud af depressionen, er at finde frem til nogle gode oplevelser der kan erstatte de dårlige, samt at lære nye måder at være på, måder der får dig til at have det godt.

Uanset hvilken af de mange årsager til depression der har fået dig ned med nakken, er der altid en vej ud.
Hvis der er noget livet har lært mig, er det at ingen tilstand eller situation er statisk, og alt er flydende når vi taler følelser.
Men når man er ramt af depressionen kan det være endog meget svært at forholde sig til den slags tanker, ”for hele verden er jo ved at falde ned omkring ørerne på mig”.

Når man er depressiv har man nogle af de følgende depression symptomer:
Gentagne negative tanker og følelser, mangel på silvtillid/selvværd, Søvnproblemer, rastløshed og en følelse af ikke at kunne overkomme mere…
Alle disse symptomer behøver ikke nødvendigvis at optræde samtidigt, men de følger alle sammen med depressionen.

Mange mennesker ved ikke rigtigt hvad det vil sige at være depressiv, og oplever det som at være ked af det… Men det er blot en lille del af hvad en depression egentlig indebærer.
Men hvad er depression så? Det letteste er for dig at følge linket og læse mere, men lad mig starte med den korte definition her.

Det at have en depression indebærer langt mere end blot at være i dårligt humør, og det går langt dybere ind i det enkelte menneske end blot an dårlig.
Når man har sygdommen opleves hver eneste dag som en kamp at skulle igennem, man kan ikke tage sig sammen, og samtaler foregår som regel blot på det overfladiske plan. Det sker fordi man simpelthen er så belastet følelsesmæssigt at man ikke magter at tænke ret meget over det der bliver sagt.

At komme ud af sengen om morgenen kan blive så stor en opgave at man blot tager morgenkåben på, og bliver der hele dagen medmindre man decideret er tvunget ud af huset.
Man har virkelig fået sortsynsbrillerne på når man er ramt af det, og alting virker overvældende på en. Det er dog alt sammen noget der foregår indvendigt, og ens virkelighedsopfattelse er forvredet til, og disponeret for kun at se de negative og besværlige ting ved nærmest enhver situation man kan tænke sig.
Med dette og på de steder jeg linker til vil du kunne lære mere om depression, jeg udvider jævnligt min side efterhånden som jeg lærer mere.

Flere artikler af Janno

Tags:, , , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel