Du kender sikkert at have en masse vigtige filer på en USB stick og pludselig kan du ikke længere finde den. Dette er nu ovre, da du nu i stedet kan have det hele online på internettet. Tjenesten hedder DropBox.

Synkroniser alle dine computere

De fleste hjem er efterhånden ved at have flere computere, det kan være den stationære fra gamle dage, og nu har familien så fået en bærbar computer der skal bruges i stuen, eller bare fordi de er blevet så billige. Sønnen har måske også fået sin egen bærbar til studielivet.

Det kan somme tider være rigtig rart, at de samme filer går igen på alle computerne. Det kan være ting som:

  • billeder
  • små programmer
  • ønskelister
  • indbydelser
  • dokumenter
  • musik filer
  • video filer

Faktisk alt det som du plejer at have liggende på en USB pind vil være muligt at have i din Dropbox.

Dropbox er en harddisk mere

Dropbox er i princippet bare en harddisk mere til alle dine computere. Når først du har installeret programmet, som er så simpelt at gøre, får du et ikon under “min computer”, samme sted som du plejer at finde dit C-drev. Det er faktisk så nemt at installere, at min svigerfar selv installerede det den anden dag og kunne hente billeder af hans barnebarn.

Du kan dele mapper i din dropbox, som du så kan gøre tilgængelig for andre. Hvilket var hvad jeg havde gjort i tilfældet med min svigerfar, der skulle bruge billeder af min datter. Det tog ham 5 minutter at installere Dropbox, og et kvarter senere sad han og kiggede over 300 MB billeder af hans barnebarn.

Hvordan bruger jeg Dropbox

Først installerer du programmet - hvilket du gør ved at hente det her - Hent Dropbox.

Dernæst dobbeltklikker du på den fil du fik hentet ned. Så går programmet i gang med at installere sig selv. Bare følg hvad den skriver til dig.

Når det er installeret, skal du oprette en ny konto hos dem. Der skal du også bare gøre hvad der står.

Efter du har oprettet en konto, så kan du gå i gang med at bruge Dropbox. Du har fået et nyt ikon på skrivebordet, eller under “min computer” - den hedder noget med “my dropbox”. Går du ind i den mappe, kan du begynde at overføre filer til den.

Når du så vil bruge filerne igen på en anden computer, skal du bare gøre nøjagtig samme proces, installer programmet og så skal du i stedet sige at du har en konto. Når du logger ind med din email og kodeord, så får du adgang til alle dine filer.

Det er nemt, tilgængeligt, hurtigt og bekvemt. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg gjorde inden jeg fik Dropbox installeret - det er en fantastisk internet tjeneste.

Læs mere om Dropbox her.

Flere artikler af Brian Brandt

Tags:, ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel