E-cigaretter og rygeloven

En del af Generelle Artikler | Skrevet af signejensen

I dagens Danmark har der den seneste tid været stor debat om elektroniske cigaretter. Nogle er stærkt for det, mens andre er stærkt imod det.

Rygeloven er for alvor trådt i kræft, hvilket gør, at der nu er blevet oprettet rygerum til rygerne, mens det på diverse institutioner er blevet helt forbudt at ryge både blandt ansatte og elever.

Dette skaber utilfredshed blandt mange rygere, at de fra den ene dag til den anden skal vænne sig af med en vane, som de har haft gennem flere år.

En løsning på ovenstående problem er den elektroniske cigaret, som de seneste år er blevet utrolig populær.

En e-cigaret betyder, at rygerne ikke længere behøver at være udstødte i rygekabiner, men de kan i stedet være blandt de andre ikke-rygere uden at genere dem.
Dog er der alligevel nogle steder, hvor de er begyndt at forbyde e-cigaretter, og hvorfor kan man så spørge sig selv?

 

En virksomhed i Nordjylland har tilpasset sig rygeloven uden at udsætte nogle af de ansatte for “nikotin-mangel” eller passiv rygning. Denne virksomhed har valgt at give rygerne på arbejdspladsen en e-cigaret, og de kan nu dampe på deres e-cigaret uden at genere nogle, og uden at stå i rygekabinerne. Virksomhedens ansatte udtaler selv, at de elektroniske cigaretter ikke genere nogle. Tilmed siger chefen for den nordjyllandske virksomhed, at dette også er et sundshedstiltag i håbet om at få rygerne på arbejspladsen til at stoppe en gang for alle.

 

Det kan være svært at se, hvorfor mange er så meget imod dette produkt. En traditionel tobakscigaret indeholder over 4.000 skadelige kemiske stoffer, mens det I e-cigaretten er en vanddamp, som kommer ud, når man suger i den, og som tilmed ikke er skadelig.
Rygeloven er både sat i gang for at skåne ikke-rygerne mod passiv rygning, men også i håbet om at få rygerne til at stoppe med at ryge de traditionelle tobakscigaretter. At man forbyder tobakscigaretterne, mindsker ikke rygernes nikotintrang, og får dem ikke automatisk til pludselig fra den ene dag til den anden til at kvitte smøgerne. Derfor er den elektroniske cigaret netop så godt produkt til rygerne – de får nikotinen, men undlader sig selv for de kemiske stoffer fra tobakscigaretten og udsætter tilmed heller ikke andre for den passive rygning.

 

E-cigaretten kan være et behjælpeligt produkt til at kvitte tobakscigaretterne. Hvis alle gjorde som den nordjydske virksomhed, vil både ikke-rygerne og rygerne kunne være samlet uden, at nogle skulle føle sig udsatte, mens andre skulle føle sig udstødte.

Flere artikler af signejensen

Tags:, , , ,