Er ecigs noget for mig?

Ecigs er i de seneste år blevet utroligt populære - både som et alternativ til tobaksrygning, men også som en metode til at stoppe med at ryge. Der findes flere hundrede forskellige ecigs og det kan være et stort arbejde at finde den rette. Når du skal vælge den rette ecig, skal du først og fremmest vælge om ecigen skal være et alternativ eller et supplement til almindelig tobaksrygning. Det kan også være, at e-cigen skal bruges som en hjælp til dit rygestop. Der er altså mange forskellige måder at bruge ecigen på.

En e-cig består af enten to eller tre dele. Hovedreglen er, at e-cigaretter bestående af tre dele indeholder en lillevæskebeholder, hvor ecigbrugerem selv skal fylde væske på, hvorimod en ecig som kun består af to dele, har nogle udskiftelige filtre, som allerede fra fabrikken er fyldte med nikotinvæske. Det er nemmere at benytte e-cigaretter, hvor væsken er påfyldt fra fabrikken, men nogle syntes selvfølgelig også at det er hyggeligt selv at sidde og fylde væske på. Fordelen ved selv at fylde væske på er, at man kan have flere forskellige nikotinvæsker, som man kan skifte imellem. Filtrene fås selvfølgelig også med forskellige smage, derfor er skift-selv-filtrene klart at foretrække, hvis skiftning af nikotinvæske skal være en let oplevelse.

Formen på e-cigaretter kan også variere. Nogle ligner rigtige cigaretter, mens andre er lavet i andre farver og ligner måske slet ikke en cigaret.

Som ecig ryger skal du også overveje hvor ofte du vil ryge på ecigen. Har du et stor forbrug af tobak og overvejer at skifte til en ecig, skal du sørger for at have rigeligt med påfyldning eller ekstra filtre til din ecig. Mange som løber tør for filtre søger nemlig over til de almindelige cigaretter igen og må altså starte forfra i deres rygestopproces.

Er du ikke sikker på om en e-cigaret er noget for dig, skal du måske kigge nærmere på de fordele, der er ved at ryge ecigs.

Først og fremmest er ecigs ikke nær så usunde som almindelige tobakscigaretter. Almindelige cigaretter inderholder over 4000 farlige giftstoffer, som indåndes ved hvert sug. Ecigs er tobaksfri og indeholder kun en uskadelige nikotinvæske. E-cigaretter er derfor meget mindre usunde at ryge, end almindelige cigaretter. Dit helbred vil altså takke dig for at skifte fra almindelige cigaretter til ecigs. Dette bringer os samtidig videre til den næste fordel.

Da ecigs ikke indeholder nogle farlige giftstoffer, kan de ryges over alt – også på steder som ellers er forbudte pga. rygeloven. Ecigs indgår nemlig ikke i rygeloven. Det vil sige, at du kan ryge på restauranter, i offentligebygninger, i toget eller i bussen.

Sidste oplagte fordel ved ecigs er, at de er billigere end almindelige cigaretter og så kan de i sidste ende endda hjælpe dig fuldstændig af med din rygning.