I USA er Halloween en kæmpe begivenhed, og efterhånden vinder det også mere og mere indtog i Danmark og resten af Europa. Men hvad er det egentlig for noget? Halloween er på dansk kendt som Allehelgensaften og bliver afholdt d. 31. oktober. Det er aftenen før Allehelgensdag – ifølge gammel tro er det en aften, hvor genfærd, hekse og andre magter fra mørket er på spil for at håne de ”gode” helgener, der fejres Allehelgensdag, altså dagen efter Halloween. Allehelgensdag og –aften er i Danmark blevet afskaffet for mere end 200 år siden. Men omkring årtusinde skiftet er den amerikanske begivenhed ved at vinde indpas og popularitet. Det kan f.eks. nævnes, at Tivoli i København har stor success med deres halloween event, der er besøgt af mere end 250.000 mennesker i efterårsferien.

I USA er halloween en helligdag og betragtes ligesom f.eks. juleaften. Vi kan sammenligne det lidt med fastelavn herhjemme hvor børn klæder sig ud og går fra dør til dør og synger ”boller-op-og-boller-ned”. I USA går man fra dør til dør og siger det velkendte ”Trick & Treat”. Men i USA er det ikke kun for børn, det er også en kæmpe begivenhed for voksne, der udklæder sig i samme omfang som børn og alle de store forlystelsesparker kører halloween-tema, hvor deres forlystelser redesignes og flere hundrede medarbejder klædes ud for at skræmme folk.

Symbolet på Halloween er blevet det lysende græskar. Græskaret skæres ud og der sættes lys i det. Denne tradition er også kommet til Danmark, hvilket kan ses på en stigende græskar produktion.

Indenfor ganske få ord vil Halloween blive en ligeså stor event i Danmark som Fastelavn. Det ses i det stigende antal events, der bliver holdt rundt omkring og den stigning i butikker, som sælger halloween kostumer.

Her er samlet et par gode halloween links :
Mobil spøgelseshus
Halloween udklædning
Halloween i Tivoli
Halloween generelt

Flere artikler af Josefinec

Tags:, , , , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel