Strygeperlerne fra HAMA er en dejlig, beroligende og kreativ indendørshobby, som egner sig godt til vintertiden.

De almindelige midiperler, dem som vi alle kender fra SFO’en eller børnehaven, bliver nemt for store og kluntede, hvis man gerne vil lave noget ud over det sædvanlige. Mosaikkerne har det et umiskendeligt børneagtigt udseende. Det er sådan set også helt fint, da midiperler primært henvender sig til børn fra omkring 5 år og opad.

Men unge og voksne med mod på flere udfordringer kan i højere grad få glæde af HAMAs serie af miniperler. De såkaldte HAMA Mini. Konceptet er det samme, man sætter perlerne på en perleplade og stryger dem med et strygejern med et stykke strygepapir til at beskytte strygejernet. Miniperlerne er bare kun 2,5 mm i diameter. Det betyder, at der kan være fire gange så perler på samme størrelse plade (dobbelt antal på begge led).

Miniperlernes størrelse kræver, at man har en rolig hånd, en spids pincet og en stor nål, der er nem at holde, men stadig tynd nok til at holde på perlerne. Den ekstra indsats giver så til gengæld bonus i form af meget flotte og detaljerede motiver, fordi perlerne er så meget mindre.

Perlene henvender sig til unge fra omkring 10 år og opefter. Der er ikke helt så populære som de almindelige perler, og derfor er udvalget af æsker, perleplader og farver ikke så stort.

Der findes 49 forskellige farver, som kan købes i poser af 2000 styk i én farve, tre perleplader og omkring 10 forskellige æsker med perler, plader og mønstre. Der er også to inspirationshæfter med masser af flotte perlemønstre, som du kan lave med miniperler.

HAMAs miniperler ser man ikke ofte i butikkerne, men til gengæld er de nemme at skaffe på nettet fra de hobbybutikker, som gør meget ud af HAMAs sortiment. Et eksempel er OnkelCarsten.dk, der har fuldt sortiment i HAMA miniperler. Men du kan også finde dem på HAMAs egen hjemmeside, hos Haandlavet.dk og flere andre steder.

Se det fulde udvalg af HAMA miniperler inklusive fordelagtige pakketilbud med titusindvis af perler til lav pris hos OnkelCarsten.dk.

Flere artikler af Carsten