Det er vigtigt at have gode haveredskaber i sit redskabsrum, så man altid er klar til at give den gas i haven. Du skal have forskelligt udstyr som en spade, skovl, rive, kultivator og en god stiv kost.

Det er ikke nok bare at have det billigste haveredskab fra Bilka - der skal være lidt kvalitet over det, ellers holder det kun en sæson og så bliver det alligevel dyrere for dig i længden. Lidt ligesom reklamen hvor en vil købe et køleskab, og kan få et billigt til 10.000 kroner, men får også tilbuddet om en dyrere til 5.000 kroner. Det billige til 10.000 kroner er selvfølgelig el-besparende og derfor billigere i længden.

Gardena eller Zinck-Lysbro

Det er hip som hap om du vælger Gardena eller Zinck-Lysbro, det er gode og stærke materialer de er lavet af, og holder til lidt af hvert. Selv har jeg haft en Gardena sneskovl i plast, som holdte til lidt af hvert ude på fortovet.

Jeg har også haveredskaber fra Zinck-Lysbro som virkelig holder til det meste. Min spade har virkelig gjort det godt igennem tiden i haven. Den er blevet udsat for at skulle hakke is i vintertiden, skære trærødder over i foråret og græstørver op i sommertiden.

Græsplænens redskaber

Det første man skal tænke over er at anskaffe sig en robotplæneklipper der kan slå græsplænen for dig. Der er masser af gode muligheder for at få en god og stabil plæneklipper, der kan spare dig for mange timers arbejde i haven. Hvem vil ikke gerne have en robot slavearbejder arbejdende i haven.

Gode roser skal også behandles med respekt og gode haveredskaber. Det er ikke nok bare at give dem lidt gødning en gang imellem, de skal også have omplantet deres jord ind imellem og god ide at fjerne ukrudt. Den skal også beskæres og efter den har blomstret og sommeren er forbi, skal den oftest skæres helt ned.

Hvis du ønsker at din have skal se godt ud, så er det ikke altid nok med haveredskaber, der skal måske også et par krukker til, som kan give lidt liv. Vil du vide mere, kan du altid kigge lidt i bogen Min Krukkehave - som går igennem pæne krukker.

Flere artikler af Brian Brandt

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel