Sushi er en gammel og meget traditionel japansk ret, der primært består af ris riseddike. Sushi serveres med mange forskellige slags tilbehør, og det er oftest skaldyr, fisk og tang. I enkelte tilfælde bruges også kød, æg, grøntsager og svampe. Den sushi, vi kender i Danmark består af rå eller marineret fisk og skaldyr. Sushi er godt med syltet ingefær, soja og wasabi - det er japansk peberrod, og den kan være meget stærk for danske ganer.

I Japan kaldes sushi, der udelukkende består af rå fisk for Sashimi. Det er og en ret sjælden variant i Danmark på trods af, at der er væltet en lang række Sushi restauranter frem de senere år.

Der findes talrige regionale variationer af Sushi i Japan. Den mest udbredte er nigiri-sushi, som stammer fra området omkring Tokyo. Den består af rå fisk med den stærke peberrod wasabi, som presses på en risbolle eller sammen med ris og grøntsager rulles ind i nori-tang. Sushi rullet i nori (tørre plader af tang) kaldes makisushi. Oprindeligt menes Sushi menes at være opstået i det sydøstligeAsien som en konserveringsmetode for fisk.

I dag er al rå fisk, der bruge stil Sushi i Danmark lynfrosset først for at sikre, at fisken er fri for orm.

Sushi er sundt

Netop det faktum at fisken ikke er tilberedt gør, at alle de mange olier (især Omega 3) i fisken er bevaret i sin naturlige form. Og da Sushi i store træk er uden fedt men spækket med proteiner, er det en særdeles velsmagende måde at slanke sig på. Og alle, der kan lide fisk, kan lide Sushi. Faktisk er der også en del mennesker, der normalt ikke spiser fisk, der kan lide Sushi.

Vil du prøve Sushi? Det er nemt at finde en restaurant, der serverer eller leverer Sushi som take-away: Sushi med Just-Eat.

Flere artikler af SEO med Rosenstand

Tags:, ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel