Hvis du har interesse for design, og ønsker at arbejde med dette i fremtiden, er der mange muligheder. Nogen tænker nok, at det er nok at være selvlært designer, og der er da også mange som arbejder selvlært. Men i denne tid hvor arbejdssituationen ser ud som det gør, er det bestemt en god ide at få en uddannelse.

Der er mange grafiske retninger, nogen er bedre end andre, men hvad der passer til dig, kan jeg ikke sige. Herunder ser jeg på nogle af de mest populære grafiske retninger.

Mediegrafiker uddannelsen
En mediegrafikers opgave er at binde det grafiske udtryk sammen med en virksomheds image, og du vil komme til at arbejde både teoretisk og praktisk med design, både inden for det traditionelle og web medie.
En kreativ mediegrafiker forstår både det digitale og det traditionelle medie, men som regel vælger mediegrafikeren retning, og tager enten det traditionelle eller elektroniske medie som sit ekspertiseområde. Kombineret med både praktisk og teoretisk viden er mediegrafikeruddannelsen et rigtigt godt valg for mange studerende.

Uddannelsen foregår som elevtid og teoretiske skoleperioder, derfor får du også løn under uddannelsen.

Mediegrafisk assistent - mediegrafikerens lillebror
Vil du ikke at læse i 4 år, Er det en mulighed at afslutte din uddannelse efter 3 år, hermed vil du arbejde som mediegrafisk assistent. Dette kan være en fordel hvis du allerede er blevet ansat i job i din praktikvirksomhed.

Grafisk teknikker
Den grafiske teknikker trykker aviser, bøger, blade osv, som udgangspunkt siger man at han/hun er det produktionstekniske modstykke til grafikeren. Det tager 3½ år, og er lige som mediegrafikeruddannelsen i høj grad praktisk anlagt
Hvis du er udpræget kreativt menneske er dette nok ikke uddannelsen for dig.

Multimediedesigner uddannelsen
Multimediedesignere er mere fokuseret på web, herunder det kommunikative og design til web. Så ved du allerede nu at du vil arbejde med webdesign kan dette være en mulighed. Det tager to år.
Du modtager SU under uddannelsen.

Akademiske design uddannelser
Der findes rigtig mange som tager en mere teoretisk vej til designer jobbet. Her vil man typisk begynde på en bachelor på et universitet eller handelshøjskole. Der er utroligt mange unikke grafiske bachelors

Hvis du vil tage denne vej for at blive grafiker, kan du undersøger mulighederne på de skoler du ønsker at læse på.

Hvilken vej valge du?
Uddannelsen der har passet rigtigt godt til mig, er ikke nødvendigvis det rigtige for alle! Det er kun dig der kan vurdere det. Men personligt har jeg valgt mediegrafiker, og det blev jeg rigtig glad for. Uddannelsen var 4 spændende år, og jeg passede perfekt ind. Uddannelsens mix af skoleforløb og praktisk arbejde på min elevplads har været helt genialt for mig, og jeg føler at uddannelsen har gjort mig til en dygtig grafiker.

Tags:, , ,