Jeg vil gerne invitere jer med en tur til det lidt nørdede land. Det jeg gerne vil introducere for jer her er to programmer, som I muligvis har hørt om men måske aldrig selv brugt. Det ene er Microsoft Visio og det anden er Microsoft InfoPath. Begge er proggrammer som virkelig kan gøre noget for effektiviteten af ens dagligdags arbejdsopgaver. Ikke at de to har noget med hinanden at gøre andet end at jeg synes de er ret overseete ude i virksomhederne.

Visio

Visio bliver af nogle karakteriseret som et tegneprogram. Intet kunne være mere forkert -  jo selvfølgelig kan man tegne i programmet, men det handler om at lave tekniske tegninger på alle niveauer. Så uanset om du skal tegne elsktroniske diagrammer, huse, eller måske skal tegne haver så er Visio programmet du skal bruge. En af svaghederne ved Visio er at det kan være svært tilgængeligt, hvilket betyder at der er en relativ stejl læringskurve for at komme igang. Det er blandt andet også derfor jeg altid vil anbefale at man bruger pengene på et målrettet visio kursus hos en af de IT kursusudbydere der findes i Danmark.

InfoPath

InfoPath er det andet program jeg ønsker at nævne her. Det er et program til at designe online formularer med. Ikke nødvendigvis til at lægge ud på internettet men bare online som at det ikke skal skrive ud på papir og bæres rundt i virksomheden manuelt. InfoPath kan kombineres med SharePoint, Access eller outlook og dermed kan man lave meget fede workflows og få ting til at ske automatisk. Ligesom Visio, så er InfoPath også et program der kalder på et  kursus før man går igang. Så start med at holde udkig efter et infopath kursus og så få den introduktion til programmet der gør du kan designe formularer der vil rykke noget ved din arbejdsplads.

Ekstra ressourcer

Du kan altid kigge hos microsoft efter ekstra viden om netop disse to programmer.

http://www.officekonsulenterne.dk/kursusbeskrivelser/visio.asp

Tags:,