Kører du sikkert?

En del af Generelle Artikler | Skrevet af sydjyden

FDM viste for et par år siden en crash-test video, som gjorde det tydeligt for enhver, at man bør fastspænde sine ting i bilen.

Det gælder især GPS’en, DVD-skærme og hunde.

Når en GPS placeres lige foran airbag’en, kan den ved kollisioner omdannes til et projektil, som rammer med voldsom kraft. De fleste vil overraskes over, hvad der sker med en GPS i denne situation.

Børnenes DVD-skærme bør også sikres. På videoen ser man, hvorledes skærmene (under kollision) kan ramme en passager i nakken med så stor kraft, at skærmen smadres til småstykker.

I crash-testen ser man også en tøjhund, som presses fremad og rammer førersædet med enorm kraft. Når man ser denne video, tænker man pludselig over, om det ikke er klogt at bruge et godkendt transportbur til hunden - eller måske en sele. Et af problemerne med ikke-fastspændte hunde i bilen er også, at de til tider bevæger sig rundt i kabinen, hvilket kan være til stor gene for føreren af bilen. Med transportburet er man mere sikker.

Der er gennem tiden kommet mange nye, smarte anordninger til biler. De hjælper os langt hen ad vejen. Men man bør som antydet overveje, hvad der sker, når eller hvis man kører galt. En crash-test-video er en øjenåbner for de fleste - og så kan de jo også være med til at vise, hvilke bilmærker og modeller der er sikrest at køre i.

Flere artikler af sydjyden

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel