I de seneste år er satellit tv vokset i popularitet, og det er der mange grunde til. Mange mennesker skifter fra kabel tv til digital satellit uden fuld forståelse af de væsentligste forskelle mellem kabel og satellit. Men er fordelen egentlig så meget større med satellit tv? Hvad er fordelene og ulemperne ved kabel tv set i forhold til satellit tv eller satellit over kabel? Hvordan kan satellit tv sammenlignes med kabel tv? Hvem tilbyder flere kanaler? Er den ene er billigere? Denne artikel sammenligner de kabel og satellit tv og hjælper dig med at beslutte, hvad der er den bedste løsning for dig.

Der er også andre alternativer på markedet i dag. For eksempel kan du nu få adgang til hundredvis af tv-stationer (herunder satellit-tv-kanaler) ved at downloade og bruge software, der giver dig mulighed for at gøre din pc til et tv. Der er mere information omkring dette i slutningen af artiklen.

1. At sammenligne prisen for kabel og satellit tv

Hvis du kun har brug for et par kanaler på dit tv, så er kabel tv den billigste løsning, også selvom du kun vil have adgang til omkring en tredjedel af alle de tilbuddet kanaler. Men, de mindste pakker fra udbyderne af satellit tv har en tendens til at have flere kanaler, så her får du altså flere kanaler for dine penge. Derudover har satellit-udbydere en tendens til at kræve betaling for satellit tv per værelse, i modsætning til nogle kabeludbydere. Men fordi satellit tv-udbydere ikke behøver at betale skat til lokale myndigheder og andre mindre infrastrukturer, får du mere for dine penge med digitale satellit tv-pakker.

2. Hvad med programmer og tilgængelighed

Når det kommer til udbuddet af programmer tilbyder satellit og kabel lignende kanalpakker og tjenester. Kabel tv når ikke ud til alle hjem, men kun så langt som deres disponible infrastruktur tillader. Hvis der ikke er nedlagt kabler i dit område, vil du ikke være i stand til at få kabel tv. Satellit har kun brug for et uhindret udsyn til den sydlige himmel for at kunne modtage signaler, derfor er det muligt at modtage satellit tv i flere hjem.

3. Kabel tv og satellit: Har du brug for særligt udstyr?

Den største fordel ved kabel tv er udstyret; der er ikke brug for andet end et fjernsyn. Men hvis du vil have digitale programmer, så ligner satellit og kabel hinanden. Ud over en konverterboks, et kompatibelt tv og en fjernbetjening, er du også nødt til at installere en parabol for at kunne modtage satellit tv. Det er en enorm ulempe for abonnenter, der ønsker satellit tv-tjenester.

4. Andre forskelle mellem satellit og kabel tv-selskaber

- Kundeservice: Udbyderne af satelit tv har en tendens til at bruge internettet og telefon, mens Kabel udbydere bruger både telefon og internet og samtidig har en butik, hvor du kan købe udstyr, betale regninger eller foretage ansigt-til-ansigt klager.

- Kontrakter: Nogle satellit virksomheder vil kræve, at du underskriver en kontrakt og forpligter dig til en minimum abonnementsperiode, mens kun meget få kabelvirksomheder vil kræver samme forpligtelse.

- Begge udbydere understøtter moderne teknologier såsom digital HDTV og DVR, men nogle satellit tv-selskaber kan kræve, at du køber en DVR og HD boks. Her tilbyder kabelselskaberne og nogle satellit-udbydere, at man kan leje en boks på månedsbasis.

Både satellit og kabel tv har fordele og ulemper. Dit valg vil afhænge af, hvilke funktioner du synes er vigtige for netop dine behov. Husk du kan også bruge din computer til at få adgang til hundredvis af satellit-tv-kanaler gratis.

Flere artikler af Simon Konstantin

Tags:, , , , , ,