Keglebillard

En del af Generelle Artikler | Skrevet af MrBirk

En sport der kun forekommer i Danmark. En sport for alle, ung som gammel.

Det er dog hovedsageligt pensionister der på nuværende tidspunkt spiller det.

Klubberne er fordelt over hele landet og i varierende størrelser.

Kort fortalt om selve spillet: Det foregår på et billardbord med seks huller, én i hvert hjørne samt én i hver midte. Der er fem kegler i midten. Der er to hvide og en rød bal. En bal, er “kuglen”. Det gælder så om at vælte disse kegle, ved at støde til den røde, ramme en hvid og så få den hvide til at vælte keglerne. Keglerne giver hver 2 point. Alt afhængig af sit snit, skal man spille til en vis distance. Eller til en fast distance, alt afhængig af, hvilken klasse der spilles i. Spillet er meget simpelt, men bestemt ikke så let, som det ser ud. Der kan desuden også vindes point, ved at lave “rødt”. Det laves ved at igen støde til den røde, men denne gang, skal den røde ramme begge de hvide. Dette giver 4 point. Så længe der laves point, må man fortsætte. Det højeste der kan laves i et stød er 14 point, men serien som det hedder, kan reelt være uendelig stor. Serien stopper ved at der laves en fejl, at der ikke laves rødt eller at den røde bal rammer keglerne istedet for den hvide.

Den tunge skifterplade med det grønne klæde får ballerne til at “løbe” hurtigt, samt de lumske bander (kanterne), gør spillet svært, en virkelig udfordring for et hvert konkurrence-menneske.

Enhver burde prøve det, især i disse kolde vintermåneder.

- det er en sport der kun spilles indendøres i varmen. Spillet er også rigtig “hyggeligt”, der er altid god stemning omkring et billardbord, ved et hyggespil mellem venner, såvel som et spil ved Danmarksmesterskaberne.

Den nuværende Danmarksmester “Johnny Hansen”, er én af de få som har lavet serier på over 800 point i kampe, faktisk over 20 af dem. Hans uofficielle bedste serie er: 3180 point. En utrolig præstation.

Jeg har haft æren at spille imod ham, som ungdomspiller og endda vundet over ham, ikke noget alle kan sige.

Flere artikler af MrBirk

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel