Hvis du ikke er særlig teknisk, men gerne vil være med på det nyeste inden for home entertainment-teknologi, så vil du også være interesseret i det seneste inden for digital og HDTC. Disse to begreber bliver ofte forvekslet med hinanden, men er faktisk meget forskellige. Det er lige præcis de forskelligheder, vi vil give dig et overblik over her.

HDTV og digitalt TV: En grundlæggende definition

Først og fremmest kommer der her en hurtig definition af HDTV og digitalt tv. Frem til juli 2009, brugte tv-stationer i USA stadig analog signal til at få deres udsendelser frem til fjernsyn i de små hjem. I juli 2009 kom der dog et skift fra analog til digital.

I bund og grund betyder digitalt tv, at tv-signalerne sendes i en række 1’ere og 0′ere. Dette bruger langt mindre bredbåndsplads end analoge signaler, og samtidig giver det også en langt bedre tv kvalitet.

HDTV eller High Definition Television er egentlig en form for digitalt tv. Da digital-tv generelt bruger mindre båndbredde, betyder det, at skærmbilledet på et tv-apparat, kan gøres både skarpere og klarere i forhold til analog eller almindelige digitale fjernsyn.

En god tommelfingerregel når det kommer til de grundlæggende forskelle mellem HDTV og digitalt tv er, at alt HDTV er digitalt, men ikke alt digitalt tv er HDTV.

Få endnu bedre indblik i forskellene mellem HDTV og digitalt tv

Nu hvor vi har set på de grundlæggende forskelle mellem de to, så lad os nu dykke lidt dybere ned i deres forskelligheder. For det første referer digitalt tv faktisk til den måde, hvorpå billeder bliver transporteret frem til tv’et. I mellemtiden referer HDTV til evnen til, at tv’et er indstillet til at modtage krystalklare billeder i høj kvalitet.

Forud for overgangen til digitalt tv, var der nogle digitale fjernsyn, som ikke var i stand til at modtage HDTV billeder – men det var simpelthen fordi, at nogle stationer ikke var i stand til at sende digitale signaler endnu. Men i dag er både digitale og HDTV i stand til at modtage digitale signaler. Den eneste forskel er, at ikke alle digitale TV er sat til High Definition visning, som er en specifik funktion på HDTV.

En anden ting du skal huske på er, at selv om alle tv-programmer kan sendes digitalt, er det ikke dem alle, der benytter sig af HD. Det er som regel programmer i primetime og særlige kabelnet, der sender tv i HD, og som derfor vil være i stand til at sende skarpere billeder til dit HDTV. Ellers vil de blive sendt som standard definition tv, selv om den metode, der anvendes til at sende signalet, stadig er digital.

Når man skelner mellem digitalt tv og HDTV er det et spørgsmål om at vide, om du vil have mulighed for at se skarpere og klarere billeder på dit TV, når programmer bliver vist i HD. Hvis dette er tilfældet, så kan du lige så godt have et HDTV i stedet for et almindeligt fjernsyn.

Flere artikler af Simon Konstantin

Tags:, , , , ,