Værested i Slagelse renoveret af lokale håndværkere

Et nyt psykiatrisk værested slår nu dørene op for brugerne af Rosenhuset, Bredegade 10, Slagelse, efter at ejendommen er renoveret. Huset ses ovenfor; facaden er dog ikke renoveret.
Den 28. marts kunne de 30 brugere og 10 faste medarbejdere holde reception og skåle for mange gode timer i Bredegade.

LBJ Tømrerforretning udførte tømrerarbejdet, Villy Nielsen & Søn stod for murerarbejdet. El-arbejdet blev udført af Sv. Aa. Nielsen, og Malerfirmaet Råd & Mal sørgede for pæne nymalede vægge. OP VVS stod for kloakarbejdet.
Alle virksomheder ligger i Slagelse Kommune.

Værestedet står nu klar til brug med nymalede vægge, bløde sofaer og grønne planter. Her er der mulighed for at få en god tid med billard, bordtennis, pc, tv, fitness og kreative værksteder.
De brugere, der ønsker det, kan blive undervist i folkeskolefag. Brugerne af værestedet tager også på udflugter og rejser sammen.

Samarbejde med lokale håndværksmestre sparede Slagelse Kommune for meget

Slagelse Kommune fik renoveringsarbejdet til en god pris, fordi det blev udført af lokale håndværkere. Dermed sparede man udgiften til licitationsmateriale.
Håndværkerne fik klaret ejendommens fugtproblemer. Kloakeringen blev istandsat. Der blev lagt nyt gulv og malet.
Det var håndværksmestrene selv, der planlagde det meste af arbejdet.

Malermester Ib Abildgaard fra Mal & Råd i Dalmose, var glad for samarbejdet med de andre håndværksmestre.
Hver uge holdt håndværksmestrene byggemøder.
”Det gik faktisk meget godt med at være fleksible og give hinanden plads, og tidsfristen blev overholdt,” siger malermesteren.

Skål for glade dage i Bredegade
Bygherren var også glad. Håndværksmestrene kom med til reception. Her fik de hilst på værestedets brugere.
Af Råd & Mal fik de et gavekort til maling og malerarbejde.
”Det var et godt projekt her i vintermånederne, der ellers er lavsæson for håndværkere,” siger Ib Abildgaard og tilføjer, at Mal & Råd ellers ikke har manglet arbejde. Håndværkerfradraget bortfalder til nytår 2012, så der er mange, der kan se ideen i at få boligen renoveret med fradrag lige nu.