Mere fokus på hovpleje

En del af Generelle Artikler | Skrevet af 123artikler

Det må der til nu. Meget mere fokus på hovpleje. For min elskede hoppe genne de sidste 8 år har nu for første gang i den tid hun har været hos mig (syv, ni, tretten og bank under bordet) for første gang fået problemer med hovene. Og det smerter mig at se, hvordan det smerter hende!

Opdagede det forleden, da jeg var ude i stalden hos hende, som jeg desværre kun kan være i weekenden, da mit arbejde optager mig i alle hverdagene inde i byen, langt fra landet, stald og hoppe. I hverdagene er der en af de lokale ridepiger, som tager sig af den daglige pleje og pasning. Og hun har gjort et upåklageligt job! Tror desværre at problemerne skyldes underlaget inde i boksen, som til tider er for vådt og fugtigt. Og grundet eksamensforløb har min hestepasser haft svært ved at nå alle de daglige rutiner i boksen den sidste tid.

Sur stråle

Under alle omstændigheder har min hoppe fået det, som min dyrlæge kalder en ”sur stråle” og som er et meget passende navn. Hovene har en umiskendelig påfaldende lugt, som jeg ikke har bemærket tidligere. Det er heldigvis en tilstand, som kan afhjælpes ved god og grundig hovpleje -og brug af produkter som for eksempel Hoof Master With Violet, samt beskæring af det syge horn.

Så den proces er vi nu gået i gang med og hun er så småt i bedring. Jeg var lettet over at finde ud af at det ikke var den frygtede forfangenhed, som er langt alvorligere, der havde angrebet hovene. Så havde vi stået i en meget dårligere position.

Fokus på hovpleje, nu!

Nu kan vi, hoppen og jeg, forhåbentlig snart komme på ridetur igen -og vi har fremskyndet helingen ved at supplere hendes foder med et kosttilskud; Hoof Health Biotin. Så vi hurtigst muligt kan slippe af med lugten, undgå smertefuld forværring og få sadlet op igen.

Men, lige nu, så hedder det altså øget fokus på hovpleje!

Flere artikler af 123artikler