Stortset alle danskere ejer et og oftest flere par solbriller. Det gælder alt lige fra billige Tiger solbriller til dyre designer solbriller som f.eks Gucci eller Tom Ford.
Moden de sidste par år har gjort solbriller til et mere eller mindre uundværlig accessories, men solbriller har faktisk en anden funktion end blot at se lækre ud.

For det første beskytter de selvfølgelig øjnene mod de farlige UV stråler, som an give kraft i øjet eller grå stær. Dette er en meget vigtig funktion, men de beskytter også mod at man bliver blændet. Og det var jo derfor de i tidernes morgen i en ret primitiv udgave, blev opfundet af grønlænderne.

Grænlænderne blev under jagten ofte blændet af solreflektioner fra sneen. Derfor opfaldt man det vi idag kender som solbriller. Det var et sælben, som der var skåret riller i, således at man kunne se igennem det, men undgå at blive blændet af solreflektionerne fra sneen.

Og det er her solbrillernes anden funktion kommer ind i billedet. For solbriller øger faktisk trafiksikkerheden væsentlig, da mange ulykker især om sommeren eller på dage med regn/sol, opstår på grund af reflektioner. Om sommeren bager solen, og når den står på sit højeste er dens stråler både skadelige og meget kraftige. Dvs selv simple ting som biler, vinduer, glas mm bliver farlige reflektions genstande. De kaster de varme og skarpe solstråler videre, og derved kan billister, cyklister, motorcyklister, fodgængere mm nemt blive blændet.
Det samme fænomen opstår lige efter en regnbyge, hvis solen kommer frem. Vandpytter + de våde veje bliver pludselige til farlige reflektions genstande, og der kan dermed nemt opstår trafikproblemer.

Men noget så simpelt som et par solbriller kan eliminere disse farer. Solbrillerne beskytter øjnene nemt og effektivt mod solstråle reflektionerne, og billister, fodgængere mm kan dermed nemt og uhindret beholde overblikket.

Så derfor bør alle der færdes i traffikken have et par solbriller. Både for at øge deres egen sikkerhed, men også for at øge sikkerheden for alle deres medmennesker. Om det er billige solbriller fra Tiger eller dyre designer solbriller betyder ingenting. Det er princippet om at passe på hinanden, der er vigtigst.

Siden starten af det 20. århundrede har designer solbriller vundet voldsomt frem. I takt med den økonomiske vækst har flere og flere valgt at bruge solbriller som et mode accessories. Gucci solbriller og Tom Ford solbriller er blandt de mærker som hitter. Og disse 2 mærker skaber trenden indenfor branchen med innovative designs.
De sidste par år er mange nye brands kommet frem, og der er i dag et kæmpe udbud på markedet med noget for enhver smag!

Flere artikler af meme

Tags:, , , , , , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel