Nervegas i Syrien

Syriens mørkeste time: Hundredvis af børns kroppe stablet højt efter nervegas angreb nær Damaskus, hvor op til 1.300 døde.

Hvis det er sandt, vil det repræsentere det værst kendte anvendelse af kemiske våben, da Saddam Hussein gassede tusinder af kurdere i byen Halabja i 1988. Kemiske sprænghoveder ramte forstæderne Ain Tarma, Zamalka og Jobar
De ramte lige før daggry, da familierne lå og sov.

  • Et FN-team er i Syrien for at undersøge kemiske våbenbrug af præsident Assad.
  • Mange lande har opfordret til en øjeblikkelig undersøgelse
  • Den franske udenrigsminister har kaldt angrebet en “hidtil uset grusomhed ‘
  • Krav kommer eftersom flygtninge strømmer ind irakiske Kurdistan

Verden har kigget på i rædsel, da grafiske billeder viser kølvandet på en daggry i giftgas i forstæderne til Damaskus, der udslettede 1.300 mennesker, som de lå og sov i deres senge.

Syriske aktivister beskylder præsident Bashar al-Assads styrker for at lancere et nervegas angreb i hvad der ville være langt den værste rapporterede brug af giftgas i den to-årige borgerkrig.

Aktivister siger raketter med kemiske midler ramte Damaskus forstæderne Ain Tarma, Zamalka og Jobar før daggry.
Mens disse billeder af døde børn er foruroligende og uden tvivl den værste hidtil, at have kommet fra konflikten.

Regnskabet kunne ikke verificeres uafhængigt og blev nægtet af syriske stats-tv, som sagde, at de blev formidlet bevidst for at distrahere et hold af FN kemiske våben eksperter, der ankom for tre dage siden. Syriens informationsminister kaldet aktivisterne påstand en desillusioneret og fremstillet, for at have til formål at afvige og vildlede “FN-missionen”.

Al Jazeeras Nisreen El-Shamayleh, rapportering fra nabolandet Jordan, sagde, at der var videoer der angiveligt viser både børn og voksne i felthospitaler, nogle af dem kvælende, hoste og svedtendenser. Læs mere på Daily Mail.

Brugen af nervegas i Syrien er en katastrofe, og tusindvis af børn og voksne har brug for hjælp. Alle nødhjælpsorganisationer har også kastet sig hårdt ind i kampen for at hjælpe.

Du kan også hjælpe Syriens befolkning via Folkekirkens Nødhjælp.