be2 dating har udspurgt medlemsskaren om deres holdning til bryllupper: om de overhovedet ønsker at blive gift med en eventuel kæreste, hvor de i så fald gerne vil giftes, samt hvordan de mener, et bryllup vil ændre deres parforhold?

Alt i alt holder et overbevisende flertal af medlemmerne fast i ønsket om at blive bundet sammen i ægteskab, mens kun 20% hævder, de aldrig vil giftes, selv om de fik valget. Men når det kommer til bryllupstypen, ses der et dramatisk fald i ønsket om et hvidt bryllup, så snart den første bølge af forelskelse har lagt sig. Ældre singler lader generelt til at foretrække en mere stilfærdig seance med blot familie og nære venner.

Næsten alle de adspurgte er dog af den opfattelse, at et bryllup – lige meget hvilken type – vil have en stor indflydelse på deres parforhold …

At blive gift er … ‘Den bedste dag i mit liv’

Der ses altså et meget alment ønske om at blive gift: knap 80% af de adspurgte singler i rundspørgen nærer et ægteskabeligt håb, og 78% udtrykker, at ægteskab for dem ville være ‘en drøm, der gik i opfyldelse’. 44% tøver endda ikke med at kalde deres fremtidige bryllupsdag for ‘den bedste dag i mit liv’. Men på trods af det udtalte håb er de fleste medlemmer dog villige til at vente på den rette partner at realisere drømmen med.

Over 65% af svargiverne slår fast, at de kun vil gifte sig, hvis de er sikre på at have fundet den helt rigtige partner. Og blot 11% erklærer, de ville være villige til at gifte sig udelukkende fordi, partneren ønskede det.

85% af rundspørge-deltagerne mener, at ægteskab vil ændre deres parforhold. Undersøgelsen går dog ikke i detaljer med, om ændringen ifølge de adspurgtes mening ville være til det bedre eller til det værre.

>> Bryllupstips: Tips til kvinder, der ønsker at finde en mand og blive gift

>> Engelsk artikel fra Daily Mail om fordelene ved online dating sites: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1144129/Online-dating-CAN-help-perfect-partner-research-shows.html

Hvidt bryllup foretrækkes af et mindretal

Måske lidt overraskende viser det sig, at et ‘hvidt bryllup’ ikke er det mest populære valg blandt svargiverne. Faktisk nævner de fleste, at deres drømmebryllup ikke behøver inkludere mere end “vores nærmeste familie og venner, en god middag og en mindre fest.”

Særligt markant er faldet i drømmen om et ‘stort, hvidt bryllup’ – der synes at herske nærmest omvendt proportionalitet mellem en drøm om det store, hvide skrud og en stigende alder hos de vordende ægtefolk. Kun i gruppen under 25 år ses en tydelig præference for den helt store fest, mens alle andre aldersgrupper ikke nærer en lignende entusiasme og enten går efter noget mere stilfærdigt eller (hvad angår et mindretal) slet ikke ønsker at gifte sig.

# Rundspørgen blev foretaget i perioden april-september 2010 på be2’s hollandske site og bygger på svar fra 1166 medlemmer.

Flere artikler af kærlighed til alle

Tags:, ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel