Trænger man til et romantisk indskud midt i den kolde danske vinter, så er der rig mulighed for det, når Mozarts Don Juan bliver opført i Musikhuset Aarhus – forestillingen kan opleves de første to uger i februar.

 

Lyder en romantisk weekend i Århus tiltalende? Timingen kunne ikke være bedre end netop nu, hvor Den Jyske Opera opsætning af Don Juan rammer Aarhus. Teamet bag har tidligere haft stor succes med opsætningen af blandt andet Figaros Bryllup og Idomeneo, som begge blev publikumsfavoritter og fik stor ros for de ekstremt velsungne præstationer.

 

Næste udfordring er det legendarisk drama med hovedpersonen ”historiens største elsker” Don Juan.  Her ligger der en særlig opgave i at gengive den mystiske stemning og det indviklede persongalleri, som sammen med et af Mozarts største musikalske præstationer har været med til at udødelige netop denne historie.

 

Romantiske overnatningsmuligheder

 

Hvis man skal tro på de første vurderingen af opsætningen og dertil tager den Jyske Operas tidligere præstationer med i sine overvejelser, så burde der være god grund til, at tage en tur til Århus for at opleve Don Juan. Vælger man at gøre dette, så er der også rig mulighed for, at udfylde en hel weekend i romantikkens tegn.. En af de vigtigste elementer er selve overnatningen. Her har Århus et bredt udvalg af forskellige overnatningsmuligheder. Skalaen går lige fra billige vandrehjem til luksushoteller. Hvis oplevelsen af at overnatte i Århus skal gå nogenlunde i spænd med det romantiske tema, så er det måske ikke ligefrem sagen, at skulle sove i køjeseng i et dorm room på et af byens billigste hostels. Spørgsmålet er, om man kan finde en smule mere romantiske omgivelser og ekstra services for pris der er til at betale? En mindre research på markedet, hvor målet er at finde det bedste romantiske hotel i Århus viser, at der er gode tilbud at hente. Hvis man vælger at se Don Juan i en af de weekender, hvor opsætningen bliver opført i februar, så er det for eksempel muligt at tilbringe overnatningen lørdag under ganske gode forhold. For omkring en plovmand per person, kan man få adgang til både moderne rummelige værelser, fitness, samt laundry- og roomservice, hvis nu den romantiske aften skal fejres med bestilling af champagne sent lørdag.

 

Placeringen er også i top i hjertet af byen, hvorfor afslutningen på en perfekt romantisk weekend for eksempel kan indeholde en tur til ARos, som ligger indenfor 10 minutter på fod.  I Februar måned kan Mogens Gissels udstilling Romantisk Geometri opleves i anledning af at maleren fylder 70 år. Gissel er blev tildelt Statens Kunstfonds livsvarige legat og har i 2003 modtaget Eckersbergmedaljen. Han er i øvrigt blev valgt til at udsmykke Musikhuset Århus, som netop er blev renoveret og som skal huse Don Juan opsætningen. En fuldbyrdet romantisk weekend burde være mulig, endda for billige penge og med en masse komfort!

Flere artikler af Peter Ziehm Larsen