Når man ser hypnose portrætteret på film, er der som regel så mange fejl i de ting hypnosen ”beskyldes” for at kunne, og hypnoseshows som jo ellers er sjove indslag har nok en del af skylden for det.

Når man ser en voksen mand hoppe rundt og opføre sig som en baby, er det derfor vigtigt at forstå at den eneste grund til at han gør det er fordi han har accepteret på forhånd at han vil gøre skøre ting hvis han kommer i trance, og fordi at han selv vil…

Hvis han blev bedt om at skyde en anden person, ville han højest sandsynligt ikke gøre det… uha… højest sandsynligt lyder da lidt foruroligende gør det ikke?
Det skriver jeg fordi det hænger sådan sammen at han ikke ville gøre noget der er imod hans indre regelsæt om hvad man kan og ikke kan, og er han som mennesker er flest vil han ikke skyde…

Eksempelvis vil rygestop ved hypnose ikke virke for de mennesker der ikke er ordentligt motiverede på forhånd. Hypnosen er ikke en mirakelkur, og den virker kun for den der virkelig ønsker at ændre sig.

Hypnose kan derfor ikke tvinge nogen til noget de reelt ikke vil, og overvejer du et hypnose rygestop skal du vide at du på forhånd skal være motiveret af dine egne grunde, det duer bare ikke at konen eller børnene ønsker at du stopper… det er kun halvhjertet, og vil derfor kun virke som sådan.

Er du derimod stålsat på at stoppe, og ser frem til dit nye ikke ryger liv med glæde og forventning er det ulig meget nemmere at stoppe…

Sådan er det faktisk med alle former for rygestop, er du ikke motiveret af de rigtige grunde, vil du heller ikke stoppe…
Vi mennesker er som regel sådan indrettet, at vi gør ting enten fordi vi har lyst, eller fordi vi ikke har lyst til ikke at gøre det, men endnu mindre har lyst til at stå i den situation at vi ikke har gjort det.

Inden for Hypnose og NLP taler man om 2 måder vi mennesker motiveres på, nemlig ”hen imod” eller ”væk fra”.

En lille uddybning er nok på sin plads:

”Hen imod”
Den ene motivationsfaktor er rimeligt logisk for de fleste, nemlig at vi motiveres til at gøre ting hvis de handlinger vi udfører, kan bringe os hen imod det vi vil have eller opnå.

”Væk fra”
Den anden motivationsfaktor er så væk fra versionen, og det betyder kort og godt at vi motiveres til at gøre ting hvis det at vi ikke gør dem skaber en situation, eller et resultat der er uønsket.

Jeg håber det her giver mening for dig, og at du nu er lidt mere vidende om rygestop ved hypnose.

Flere artikler af Janno

Tags:, , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel