Der er masser af måder at spare penge på når det kommer til print, både hvad angår det grej man bruger men især hvordan man bruger det. Her får du en håndfuld nemme tips til at spare på blæk og papir og i sidste ende skillingerne.

Køb dine patroner eller din toner online. Der er penge at spare også på originalpatroner i forhold til at handle i fysiske butikker. Skift originalpatronerne ud med kompatible patroner eller genopfyldelige patroner, de såkaldte miljøpatroner. Begge typer er væsentligt billigere end originalerne og med sidstnævnte sparer man ikke alene penge men undgår også spild til skade for miljøet. Anskaf en printer med separate blækpatroner, så du ikke risikerer at smide masser af blæk ud fordi een farve i multipatronene er løbet tør. Eller fyld selv dine tomme blækpatroner op. Det er muligt at købe refill-sæt med blæk, holder og kanyle, som gør det muligt for dig at ordne genoptankningen i dit eget hjem, samtidig med at du sparer penge på nye patroner.

Brug dit papir med omtanke. Print på begge sider når du udskriver kladder eller ting der blot er til gennemlæsning. Skaler siderne ned og print to sider på een. Få lavet dine fotoprint på nettet når det drejer sig om store mængder. Priserne på nettet er meget svære at konkurrere med når man sammenholder udgifterne til papir og blæk ved selvprint af mange billeder.

Spar på blækket ved at printe i kladdeindstilling og gråtoner når printet ikke behøver at være præsentabelt. Undlad at lave for mange kalibreringsprint der spiser en masse blæk og ofte er unødvendigt. Pas på når du printer fra websites. Det er nemt at få trykket print uden at have sikret sig hvor meget man får med og få brugt en ordentlig omgang papir og blæk til ingen nytte. Brug eventuelt funktionen Vis udskrift for at sikre dig at du ikke får en masse unødigt grafik og tekst med.

Læs mere på dette websted.

Flere artikler af PerOlof