I en tid, hvor finanskrisen har præget mange menneskers syn på fremtiden, har en branche, nemlig SEO branchen, tiltrukket en masse nye iværksættere. “Dette er absolut en positiv fremgang for en ny branche, at det ikke kun er iværksætterne, der har fået øjnene op for mulighederne med SEO, men ligeledes virksomhederne. Markedsføring i søgemaskiner med SEO, på dansk søgemaskineoptimering, er blevet hverdag og en vigtig del af virksomheders budgetter til markedsføring generelt”, oplyser William Atak fra online marketing bureauet AAM.dk.

Hvorfor er SEO en attraktiv branche?
Man behøver ingen høj uddannelse og SEO kræver blot, at man har forståelse for hjemmesider og internet. Hvis man ønsker at blive en god SEO-rådgiver og dermed ønsker at have en succesfuld forretning, kræver det dog rigtig mange års arbejde med søgemaskineoptimering. Det er ikke svært at lære SEO, men hvis man ønsker en succesfuld forretning, er det ikke blot nok at læse sig frem til de forskellige oplysninger, der er til at finde på internettet. Personlige erfaringer og et stort netværk i SEO-verdenen er et must.

Nye iværksættere indenfor online marketing og SEO-branchen er ikke kun nørder. Det er en blanding af nørder og folk, der godt kan lide at arbejde med internettet. Friheden i at arbejde med online marketing er bestemt også en af grundende til, at flere og flere vælger at gå selvstændig med dette erhverv.

Men desværre er det langt fra alle, der får succes som selvstændig, når de vælger at arbejde med SEO. At have den tekniske viden og kunnen, resulterer ikke i at kunderne vælter ind i butikken. Da de fleste nystartede iværksættere ikke har råd til at hyre ekstra personale, er det en naturlig del i opstartsfasen, at både salg, teknisk arbejde, administration, bogføring m.m. skal foretages af den ene og samme person. Hvis personen oven i købet ikke har de nødvendige salgsevner, kan det godt resultere i, at der simpelthen ikke kommer kunder nok.

Kunderne kan muligvis godt finde et SEO firma på Google, men at lukke ordren kræver lidt mere end blot god teknisk viden, afslutter William Atak fra online marketing bureau AAM.dk

Tags:, , , , , , , ,