Slap af i hektiske London

En del af Generelle Artikler | Skrevet af larsen

London er Europas største metropol med mere end 7,5 mio. indbyggere, der taler over 300 forskellige sprog. London Heathrow er verdens mest travle lufthavn med over 60 mio. rejsende hvert år. Det er ikke mærkeligt, hvis man kan få brug for en pause i Englands hovedstad. Hvad mange ikke tænker over er, at den hektiske storby byder på mange oaser, hvor man kan komme på ’city break’ – midt i city.

Den billigste måde er at tage hen til et af Londons mange grønne områder. Det mest kendte af dem er også det største. Det hedder Hyde Park og er særlig berømt for sit Speakers’ Corners i det nordlige hjørne, som man kan opleve hver søndag morgen. Parken blev tidligere brugt af Henry VII til jagt, men er i dag helt fredelig og bruges af tusindvis af london’ere, der vil væk fra bilosen. Desuden finder man også mange seværdigheder som Kensington Palace, dronningens svaner og flere berømte statuer.

De fleste vil nok mene, at de royale parker også er de smukkeste, men man kan også finde mange dejlige steder at slappe af i de offentlige parker, som ofte også byder på flere rekreative aktiviteter. For eksempel Finsbury Park i det nordlige London, der i 1700-tallet lagde ryg til teselskaber, der ville udnytte den gode udsigt, og som i dag er et populært sted for koncerter og almindelig afslapning.

I den sydlige ende finder du Battersea Park, som blev indviet i 1858. De fleste mænd vil nok finde fornøjelse i at vide, at dette var stedet, hvor den første fodboldkamp med FA-regler blev spillet (i 1864). Der er adgang til det populære græs fra metrostationerne Battersea Park og Queenstown Road. Er du pige, eller måske bare mere til duften af blomster, kan du nyde de tusindvis af smukke planter i Kew Gardens. Og du kan også købe frøene, så du kan lave din helt egen London-have derhjemme.

En anden, og lidt dyrere, urban luksus er at besøge et af byens mange spabade. Blandt de mest eksklusive europæiske modehuse og store hoteller i Londons Mayfair finder du også Elemis Day Spa, der er blevet kåret til verdens bedste af sin slags. Hvilket også betyder, at det ikke er verdens billigste, men så kan du også blive udsat for massageformer fra så eksotiske steder som Polynesien, Tibet eller Thailand.

Er du ikke så meget til æteriske olier eller helende sten, kan du i stedet besøge Ironmonger Row Baths, der er et tyrkisk bad uden så mange dikkedarer i en bygning fra 1930′erne. Her kan du og din chihuahua ikke få manicure og champagne, men til gengæld kan du møde et bredt udsnit af den brogede befolkning og om mandagen også af det modsatte køn.
Næste gang du skal på shopping i London, kan du altså også forkæle dig med en pause fra butiksvinduerne. Skal du være der i flere dage, kan du endda overveje et af de London-hoteller, der ligger i nærheden af parkerne. Du kan finde en oversigt over mange af dem på www.royalparks.org.uk.

Flere artikler af larsen

Tags:, ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel