Hvis du er interesseret i at lave din egen juice, så skal du overveje en af de nye Slowjuicere, som er kommet på markedet de seneste par år.

Herhjemme har vi været vant til de såkaldte centrifugal juicere, men nu er der kommet flere af de spændende slowjuicere på det danske marked.

Til forskel fra de mere kendte centrifugal juicere så udmærker slowjuicerne sig ved, at de arbejder med meget få omdrejninger, typisk bare omkring 80 i minuttet, hvor de fleste centrifugal juicere arbejder med 12-14.000 omdrejninger.
Det betyder, at der ikke udvikles skum under processen og de næringsmæssige værdier er væsentlig bedre, idet processen er mere skånsom.
Da der ikke sker samme oxidering eller iltning af juicen som ved centrifugal processen, så juicen er meget mere ensartet og kan tåle at stå i køleskab op til 48 timer.

En Slow Juicer arbejder med en slags valse eller snegl udformet som en spiral, som kværner fibrene i frugt og grøntsager. Denne skånsomme bearbejdning betyder, at der bevares mange flere fibre, enzymer, vitaminer og mineraler i den færdige juice. Frugten og grøntsagerne udnyttes også væsentlig bedre end i en centrifugal juicer, hvilket resulterer i op til 20% mere juice og en pulp, som er meget mere tør.

Slow Juicers kan presse stort set alle frugter og grøntsager, men er også velegnet til urter, salat og hvedegræs.

Hvis du er interesseret i at vide mere om Juicere generelt og Slow Juicere i særdeleshed, så skulle du overveje at kigge forbi bloggen Slowjuiceren.dk, hvor du kan hente en masse spændende information om emnet.

En af de bedste slowjuicere på markedet idag er Hurom Slow Juicer, som kan købes for omkring kr. 2.700 i flere danske webbutikker.

Generelt er det svært at finde slowjuicere i almindelige butikker i Danmark, men der er enkelte danske webshops, hvor du kan finde en godt udvalg.

Flere artikler af MortenM

Tags:, ,