Taletidens forandring

En del af Generelle Artikler | Skrevet af LBisa10

Taletidens forandring

Begrebet taletid vandt for alvor frem for ca 12 år siden, da de første teleselskaber begyndte at sælge forudbetalte tank op løsninger. Du fik et sim kort, og skulle derefter selv ”tanke op” på din taletidskonto når du var ved at løbe tør for penge på kontoen.

Disse taletidskort findes stadig, men når de fleste snakker om ”taletid” nu til dags, så er det en pre paid løsning, hvor du tanker op inden du forbruger dine penge. Men i forhold til i ”gamle dage” hvor priserne var højere end abonnementer, fås ”taletid” nu oftest billigere end abonnementer, det skyldes at disse ikke sælger telefoner.

Prisen på taletid

Priserne dengang var typisk et par kroner i minuttet tillagt diverse ”afgifter”, nu til dags fås sekund takseret taletid til f.eks. 1 øre i sekundet. Derudover kan man få pakker til f.eks. SMS beskeder eller datatrafik

Derfor kan et taletidsabonnement være en god løsning, hvis du ikke har brug for en mobiltelefon, de fleste tager imod dankort og du tanker op via nettet. Du behøver altså ikke – som i gamle dage - at skulle finde en forhandler der sælger taletidskort.

De nye mobilselskaber - Nanomobil

De første selskaber der startet salget af pre paid mobiltelefoni via nettet var CBB og Telmore, senere er mindre selskaber som NanoMobil , BiBoB & Onfone kommet til verden.

Læs også vores artikler om:
SMS Beskeder

Flere artikler af LBisa10

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel