Uddannelse af de svageste grupper i Danmarks samfund

Danmark er en vidensnation og vi skal bare blive bedre og bedre i vores konkurrence med de udenlandske markeder. Alt imens vi stræber opad, er der en stor gruppe af samfundet, der som oftest har få ressourcer både materielt og psykisk, som sjældent får deres sag hørt. Det er her vi slår et slag for at dette skal udbedres. Der findes i forvejen udemærkede muligheder i ungdomsuddannelser indenfor STU-området, men for de lidt ældre årgange, dem som ikke fik muligheden for STU, mangler der uddannelsestilbud som løfter dem med op, i gear med resten af samfundets, opadgående videnskurver.
Vi har fra diverse specialskoler indenfor ADHD-området, hørt på råb om flere tilbud når deres elever stopper hos dem. Dette er denne artikel også et råb om.
Manglen på tilbud viser sig desværre ved at mange skolers fantastiske arbejde gennem flere år, nærmest spildes væk på få år når elever der ikke er klar til livets udfordringer sættes fri pga. f.eks. alder. Disse tidligere elever har muligvis endnu ikke fået ordentlig fodfæste på arbejdsmarkedet og har oftest kun udsigt til at sættes i den svageste kategori indenfor kontanthjælpssystemet og passiv forsørgelse, muligvis resten af livet.

Dette skal vi til livs! Der findes en række af konkrete forslag tilbud på diverse skolers organisationer og foreninger. Der hvor der kræves noget, er på pengepungen hos de danske politikere. Da denne er ret lukket i disse tider, så er det eneste anden vej oplysning og meningsdannelse. Håbet er derfor, at jeg som tekstforfatter på denne artikel har påvirket bare et par stykker til at interessere sig for dette område, næste gang i læser avisen.

MVH.

Mark - the mad man