Valg af Blender

En del af Generelle Artikler Guides Tips og tricks | Skrevet af MortenM

Du kan finde blendere til priser fra kr. 500,- og op til over kr. 5.000,- og du kan være sikker på, at kvaliteten varierer ligeså meget som priserne.

Når du investerer i dyrt køkkengrej, så er det væsentligt at gøre sig klart, hvilket behov du har inden man kaster sig ud i køb. Det er dumt at betale for meget - men det er endnu værre at tro, at man gør et godt og billigt køb, som så blot ender sine dage bagest i køkkenskabet, fordi den ikke lever op til forventningerne eller bare er ‘bøvlet’ at bruge.

På bloggen Slowjuiceren.dk kan du finde nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en god blender.

Klik på linket for at gå direkte til den fulde artikel om Valg af Blender - eller læs et uddrag herunder:

Grundlæggende krav til blender:

  • Variabel hastighed – gerne trinløs regulering, ellers mindst 2 trin
  • Kraftig motor – effekten skal være mindst 1000 watt
  • Beholderen skal være kantet eller med ribber for at sikre et godt flow
  • Kniven skal være stor og kraftig og bøjet i de rigtige vinkler

Ekstra features:

  • Timer, som automatisk stopper maskinen efter en vis periode
  • Støjdæmpning i form af en glaskappe, der sættes over beholderen

Du kan læse uddybende kommentarer til de forskellige punkter på Slowjuiceren.dk, men generelt kan man sige:

Det er vigtigt, at blenderen kan køre med forskellige hastigheder, hvilket giver mulighed for at starte ved langsom hastighed, indtil ingredienserne er groft hakket, for så at slutte af med høj hastighed for at opnå den luftige og cremede konsistens.

Det er naturligvis vigtigt, at blenderen er udstyret med en kraftig motor for at kunne knuse isterninger og frosne ingredienser, som er en hård belastning for maskinen. Motoren bør have en effekt på mindst 1.000 watt og gerne mere.

Blendere fra Vita-Mix og BlendTec er udstyret med kraftige motorer på hhv. 1.200- og 1.500 watt og er noget af det kraftigste, der findes på markedet.

Designet af beholderen er en afgørende detalje for at sikre det rette flow, når der blendes. Beholderen må ikke bare være rund, men der skal være noget, der skaber modstand, derfor er mange blendere udstyret med firkantede eller kløverformede beholdere.

Hvis man ofte laver små portioner, så er det vigtigt, at beholderen ikke er for stor, idet indholdet så blot vil blive slynget op ad indersiden og kun kortvarigt være i kontakt med kniven i bunden af beholderen. Beholderen kan være fremstillet af plast eller glas, det har ikke den store betydning, faktisk kan det være en fordel rent vægtmæssigt at den er af plast.

Udformningen af kniven er vigtig - den bør kun være med to blade, idet fire blade kan gøre, at indholdet nærmest hopper ovenpå kniven og aldrig når ned mellem bladene og bliver knust.

Herunder kan du se en række blendere, der er dækker behovene fra det helt basale lejlighedsvise til en kvalitet, hvor du kan blende både is og mobiltelefoner (!) uden problemer.

KitchenAid Artisan, kr. 1.539,-
Waring Pro Classic Blender, kr. 1.895,-
BlendTec Total HP3A, kr. 4.795,-
Vita-Mix TNC 5200, kr. 5.850,-

 

Flere artikler af MortenM

Tags: