At lægge nyt tag på sit hus er et stort projekt at gå i gang med

At lægge et nyt tag er et stort arbejde. Først skal man forberede sig grundigt. De fleste der skal lægge et nyt tag starter med at beslutte hvilken type det skal være. Her er der mange gode muligheder. Det traditionelle tegltag er stadig det mest populære, men mange andre typer vinder frem på markedet, takket være bedre materialer fra dygtige fabrikanter.

Vælger man at bruge tegl, er der mange muligheder her også. Vingetegl er ikke nødvendigvis den bedste løsning, da mange andre tegltyper kan prale af væsentlig større tæthed og styrke. Et populært valg er falstagsten, der både er meget pænt og holder utroligt godt.

Med hensyn til hvilket undertag man skal vælge til sit nye tag, er der også her mange gode valgmuligheder. Det mindste man bør overveje er masonittypen, hvis man ikke går med et helt fast undertag af brædder eller tagpap.


Før man går i gang med selve lægningen at et nyt tag, skal man have isoleringen på plads. Det kan gøres både indefra og udefra, men er klart nemmest udefra. Det kræver en længere periode med stillads og overdækning, men man sparer tid på hele projektets forløb, da isoleringen kan lægges mere effektivt.

Det kan ofte betale sig at få professionel hjælp til at få lagt nyt tag, i det mindste for noget af projektet. Meget af arbejdet kan gøres af en ufaglært, da det mest bare kræver en god omgang knofedt og en god rum tid. Med hensyn til de lidt mere delikate opgaver er det guld værd med hjælp fra en fagmand. Man kan ofte gå helt galt i byen selv, hvis man ikke ved præcist hvad man laver, og så risikerer man at skulle rive det hele ned igen bagefter, hvilket naturligvis er en katastrofe.

Vælger man at få hjælp fra et tagfirma til at lægge et nyt tag, tilbyder mange en standardiseret kontrakt, man med fordel kan benytte sig af. Med en god garanti på plads er man sikret mod eventuelle fejl og mangler.

Før man vælger hvem man skal alliere sig med, kan man indhente en række tilbud fra lokale entreprenører. På den måde kan man finde en god pris på sit nye tag. Det er næsten det samme som med almindelige indkøb. Det kan betale sig at undersøge markedet ordenligt, når man shopper efter et nyt tag. Der kan være mange penge at spare.

Til sidst, men ikke mindst, skal man være meget tålmodig når det kommer til at få lagt et nyt tag på huset, da dårligt vejr kan koste meget spildt arbejdstid. Et tagprojekt varer typisk to til tre måneder, men er man uheldig risikerer man at bruge halve og sågar hele år, hvis man kommer for langt ind i vinteren inden arbejdet er gjort færdigt.