Den praktiske gardinløsning

En del af Bolig Guides | Skrevet af Anders P

Design af huse ændrer sig i takt med tidens tendenser. Det ene øjeblik er det en bestemt type mursten, der er populær, og det næste øjeblik er det en bestemt type vinduer, der er populære. De senere år har det været meget populært at designe huse på en måde, hvor man forsøger at udnytte lyset udefra. Det kan f.eks. være i form af store vinduespartier, der går fra gulv til loft, ovenlysvinduer eller lignende, der tillader mere lys at ’trænge ind’.

Det er en ganske smart tankegang, at udnytte så meget lys udefra som muligt. Det er nemlig en energivenlig løsning, der samtidig kan vise sig at være bedre rent økonomisk for husstanden. Et hus med forskellige og anderledes typer af vinduer kan endvidere have et mere unikt og individuelt look end de mere ’almindelige’ huse. Lyset udefra er ofte af mere behagelig end kunstigt skabt lys, og man kan samtidig spare på elregningen. Men jo mere lys man får ind, desto mere er der også at dække af for, når man ikke vil have lyset ind. Og med især ovenlysvinduer bliver det en smule mere besværligt at lukke af for lyset.

Vælg lamelgardiner

En mulig løsning, der gør det nemt at dække de store vinduespartier samt ovenlysvinduer til er lamelgardiner.

Lamelgardiner kan fås i mange forskellige farver, mønstre og størrelser. Selv de enkelte lameller kan fås i forskellige bredde, så du får præcis de lameller, der passer til dit hjem. Se f.eks. forskellige lamelgardiner på Garant.dk. En løsning med lamelgardiner er god, da de kan indstilles meget præcist, og man på den måde kan indstille, hvor meget lys man lukker ind. Med lamelgardiner kan man faktisk lukke af for meget lys, mens man stadig bevarer udsynet gennem vinduet. Dette er muligt, da lamelgardiner kan indstilles og drejes til både højre og venstre. Dermed kan man dreje lyset i den retning, man ønsker. Samtidig er lamelgardiner nemme at betjene. En betjening, der endda kan gøres nemmere ved at få dem med en elektrisk løsning, hvilket er noget, de fleste producenter tilbyder.

Er du stadig ikke overbevist om at lamelgardiner er den rette løsning for dig, eller bryder du dig bare ikke om lamelgardiner, så tjek evt. i stedet almindelige gardiner på Garant.dk. Det gode ved Garant er, at de tilbyder skræddersyede løsninger. Så er du garanteret gardiner, der opfylder dine ønsker og behov, og passer præcis til dine vinduer.

Tags:, , , ,