Her er de bedste vagthunde

En del af Bolig | Skrevet af EH

Sikkerhed står højt på listen hos de fleste danskere og især at beskytte sig mod det stigende antal indbrud som hærger i de danske villa kvarterer. Den sikreste løsning er selvfølgelig at anskaffe sig en gsm tyverialarm, som med overlegen teknologi er markedets mest effektive alarm til private. Dog er en alarm aldrig 100% nok i sig selv, da tyven vil kunne nå ind, stjæle og forlade huset inden politiet eller vagterne når frem.

En vagthund er derimod en meget effektiv måde at beskytte sig mod indbrud. Der er ikke mange tyve som tør gå ind til en stor hund der gør. Selvfølgelig er nogle hunde bedre vagthunde end andre, ikke bare fordi de er større og har skarpere tænder, men fordi de har et mere vel udviklet beskytter instinkt. Det gælder især for hunderacer som Bull Mastiff, Dobermann, Schæfer og Rottweiler, som er hunderacer fremavlet netop til dette formål. En populær hund som labrador er desværre ikke god og vil nok hellere hilse tyven velkommen med logren end med at gø.

Hunden skal selvfølgelig have gode forhold og trænes til ikke at gø af tilfældige fremmede der går forbi - udenfor - grunden. Derimod skal den være bestemt og aggressiv overfor ubudne gæster.

Flere artikler af EH