Når dannebrog vejrer

En del af Bolig | Skrevet af Brian Brandt

Når dannebrog vejrer i vinden vækkes der en lille nationalpatriot i os alle sammen. Om man så forbinder det med fødselsdag med boller og lagkage, eller med de rød-hvide farver, der præger os som nation under landskamp i fodbold, er det et faktum at langt de fleste af os har et forhold til flaget, der faldt fra himlen i Estland i år 1219. Om det er af stolthed til nationen eller af ren tradition er en af de mest prominente måder, at lade flaget vejre i vinden på en flagstang.

En nation med traditioner

Både i tider med glæde og i tider med sorg, har der i lange tider været mange stolte traditioner omkring flagning på flagstænger. Som ejer af en flagstang i Danmark er der et væld af dage man kan flage i flok med andre ejere af flagstænger, lige fra nytårs –til juledag. Man kan selvfølgelig også bare flage på sin flagstang når man har lyst.

Uendelige muligheder

Hvis man vælger at erklære sin kærlighed til dannebrog er der uendelige muligheder. Flagstænger kan være udformet i blandt andet glasfiber eller mere traditionelt, træ. Der er mange konventioner omkring hvor høje flagstænger bør være. Nogle af disse  fastslår den ideelle højde til flagstangen proportionelt i forhold til højden på huset, der flages ved, samt den ønskede størrelse på flaget man ønsker at sende til vejrs.

Flere artikler af Brian Brandt

Piet Hein flagstænger

Dannebrog bruges jo også ofte til fødselsdage, enten lader den svejre ude på den store flagstang, eller du køber en af de populære Piet Hein flagstænger som kan stå på bordet mens man spiser de varme boller og drikker den gode chokolade.

Tags:,