Nyt hus og lokalplan

En del af Bolig | Skrevet af Brian Brandt

Da min kone og jeg for 3 år siden besluttede os for at bygge et nyt hus på vores nyligt indkøbte byggegrund, havde vi mange lange snakke om, hvilket hus vi ville bygge. Skulle det være et træhus eller et murstenshus, hvor stort skulle det være, hvor mange børn skulle der være plads til osv. Vi havde også en idé om, at det skulle være et bæredygtigt hus, forstået således, at det skulle være opvarmet med vedvarende energi, og eventuelt være et lavenergihus.

Da vi tog kontakt til de første arkitekterfirmaer, blev vi mødt med en masse nye spørgsmål, bl.a. om lokalplanen. Hidtil havde vi regnet med, at det nok mest var et spørgsmål om penge, når vi skulle realisere vores drømme. Men nu fandt vi ud af, at den gældende lokalplan måske kunne spænde ben for vores projekt, og vi opdagede, at der i vores lokalplan bl.a. stod, at der var tilslutningspligt til naturgas, med mindre man opførte et nulenergihus, fx med jordvarme. Det endte derfor med, at vi måtte bruge lidt ekstra på at bygge selve huset, fordi vi helst ville være fri for at tilslutte os naturgassen, men til gengæld har vi nu fået vores drømmehus, OG det er billigt i varme!

Flere artikler af Brian Brandt

Lokalplaner

Du kan hurtigt få brug for at planlægge en lokalplan når du skal bygge dit nye hus. Landmålergården har landmålere klar til at hjælpe, skulle du få brug for det.

Tags:,