Du har måske for flere år tilbage undersøgt muligheden for at etablerer solceller på taget af din private bolig, men dengang fundet ud af at prisen på solceller var alt for høj til at det kunne blive en god investering.

Sådan var det også for få år tilbage, men sådan er det bestemt ikke mere, solcelle priserne er blevet væsentlig reduceret, og staten har i 2010 åbnet mulighed for, at afregne den producerede strøm samt omkostningerne til etablering af solcelleanlægget på en meget gunstig måde.

Solcelle priser er nærmes halveret indenfor de seneste 5 år, og denne udvikling ser ud til at fortsætte, det vil sige at med solcelle priser på kune halvdelen, er tilbagebetalingstiden på et solcelleanlæg også blevet halveret, og det er nu nede på under 10 år for de fleste anlæg.

Oven i at solceller priserne er dalet, har regeringen åbnet mulighed for at du kan trække udgifter til solcelleanlægget fra på din selvangivelse samt at få fradrag fra etableringsomkostningerne på op til 15.000 kr.

Man kan anvende enten det som kaldes virksomhedsordningen eller den skematiske ordning, til at afregne sit solcelleanlæg med.

Med den skematiske ordning trækker betaler man eksempelvis kun for den strøm man producerer for meget, men der er flere ting som spiller ind.

På hjemmesiden byg-billigst.dk er det givet en grundig beskrivelse af disse ting, og samtidig eksempler på tilbagebetalningstider selv ved lånefinansierede solcelleanlæg.

 

Tags:, , , ,