To gulvsystemer ét og samme farveudvalg

En del af Bolig | Skrevet af Altro

Altro har nu gjort det endnu nemmere at vælge den helt rigtige gulvbelægning, der ikke alene matcher behovet for sikkerhed, hygiejne og bæredygtighed men også farvemæssigt matcher bygningens øvrige design og indretning. Med udgangspunkt i ét og samme farveudvalg får man endvidere mulighed for at vælge mellem et system der limes, og et der kan lægges uden brug af lim.

Altro udvider og ensretter farveudvalget for både Altro Walkway™ 20/VM 20 og Altro XpressLay™, der fremover tilbyder hele 23 flotte farver. Samtidig udvider man begge systemer med en ’Plus’ udgave, hvor man har fjernet indholdet af kisel karbid, som giver det velkendte gnistrende look. Altro Walkway Plus og Altro XpressLay Plus har således et friskt, ikke-gnistrende og ikke-industrielt look i 19 nye farver, der skaber et moderne udtryk selv på store offentlige områder. Samlet set kommer de to nye systemer til at indeholde og dele et farveudvalg på hele 42 farver, dermed kan Altro nu tilbyde det største farveudvalg på markedet for ægte[1] sikkerhedsgulve.

Med eller uden lim

Når man ud fra det store farveudvalg har lagt sig fast på netop den eller de farver, der passer bedst, behøver man først herefter tage stilling til om sikkerhedsgulvet skal monteres på traditionel vis med lim, så vælger man Altro Walkway™ 20/VM 20 / Plus,  eller om det skal lægges løst, så vælger man Altro XpressLay™/ Plus. Og der er intet til hinder for at man kan kombinere de to gulvsystemer. Det nye farveudvalg er endvidere designet til at komplimentere de andre sikkerhedsgulve fra Altro, herunder Altro Aquarius, Altro Suprema II og Altro Unity.

Om Altro Walkway™ 20/VM 20

Altro Walkway er et yderst populært og slidstærkt 2 mm sikkerhedsgulv, der giver skridsikkerhed igennem hele gulvets levetid. Yderligere fordele inkluderer integreret PUR, der giver øget rengøringsvenlighed og gør gulvet modstandsdygtigt overfor spild af kemikalier.

Samtidig har Altro Walkway en markant skridsikkerhed og scorer fra 36 og derover ved pendultesten – ikke kun når gulvet lægges men igennem hele gulvets levetid. Det findes også i en statisk dissipativ udgave. Altro Walkway Plus deler alle disse egenskaber og fås ydermere i ikke-gnistrende og ikke-industrielle farver, der gør, at gulvet kan anvendes på helt nye måder.

Om Altro Xpresslay

Altro XpressLay systemet er verdens første lim-fri sikkerhedsgulv, hvilket gør det til en fantastisk bæredygtig løsning. Gulvet indeholder genbrugsmaterialer, er 100% genanvendeligt efter montering og kan efter endt brug afmonteres og genbruges et nyt sted. Altro XpressLay er et særdeles holdbart og skridsikkert 2mm sikkerhedsgulv med PUR rengøringsvenlighed, som er ideel til stærkt trafikerede områder. Det installeres med Altro LooseLay ™ dobbeltklæbende tape, som er specielt sammensat til at arbejde sammen med undersiden af gulvet.

Altro XpressLay kan monteres, hvor traditionelle klæbende sikkerhedsgulve er uhensigtsmæssige såsom historiske og fredede bygninger. Det er også ideelt til midlertidige installationer som fx udstillinger eller ved sportsbegivenheder, da gulvet let kan fjernes og genbruges.

Altro XpressLay Plus deler alle disse egenskaber og har ydermere ikke-gnistrende og ikke-industrielle farver, der gør, at gulvet kan anvendes på helt nye måder.

Altro XpressLay systemet har opnået den højeste resultat - A+ - under BRE’s miljøvurdering af sikkerhedsgulve. Fyldestgørende detaljer er tilgængelige på www.thegreenguide.org.uk

 


[1] Med ægte sikkerhedsgulve menes gulve der indeholder hårdpartikler hele vejen igennem gulvets tykkelse og som dermed opnår score på R10 eller derover igennem hele gulvets levetid.

Flere artikler af Altro

Tags:, ,