2 fine råd hvis du søger fonde

En del af Fritid | Skrevet af Fundraising

I tilfælde af at du er leder i en klub, så kender du nok det med at man hyppigt står og har for lidt midler til indkøb af noget udstyr, afvikling af forskellige aktiviteter eller øvrige vigtige ting.

Det kan være et hårdt job at skaffe alle disse gysser hjem til foreningen. Det kan du gøre ved at handle med nogle ting, holde forskellige arrangementer eller ved at ansøge fonde.
Men hvordan ansøger man fonde, og hvordan får I triumf med at søge fonde? Har I allerede prøvet at ansøge fonde og legater, oplever du sikkert tit at du får adskillige negative svar? I disse tilfælde kan man gøre enkelte ting for at bedre dine udsigt for at få succes. Læs herunder og få et par stykker pålidelige anvisninger til hvordan du allerbedst søger danske fonde.

Anvend de rigtige fonde

Du kan spare rigtig meget tid og arbejde ved at udse de rette fonde. De rigtige fonde er dem der giver bidrag til foreninger som stemmer overens med din klubs arrangement.
Utallige danske fonde får tilsendt en masse ansøgninger som du prompte kan give afslag på, da de under ingen omstændigheder opfylder vedtægterne for fonden. Tilbage sidder de så med nogle få anmodninger som de så kan starte med.
Så du gør dig selv en stor tjeneste ved at sætte dig ind i fondens fundats indgående igennem og bedømme grundigt om det formål du skal ansøge til, svarer til. Gør den ikke det, så spar dig for at bruge din og fondens arbejde på at levere en ansøgning til fonden.

Hold anmodningen lille og eksakt

De fleste fonde får en gevaldig stor stak af ansøgninger. Der er rigtig meget materiale der skal granskes igennem og det forlanger lang tid. Er din anmodning rimelig lang og for upræcis, så øger I faren for at jeres ansøgning bliver plantet hen i mængden ”læses senere”. Herimellem er det ingenlunde sikkert at den overhovedet bliver studeret, andet end for at finde adressen på hvilket sted afvisningen skal sendes.
Enhver anmodning hos en fond bør kunne begrænses til 1 side A4. Ligesom i de transmissioner hvor direktører på 2 minutter skal forklare indskydere hvorfor de skal indskyde kontanter i sin selskab. Ligeså klart skal du skrive grunden til at fonden du søger skal give dig de gysser som du forespørger om.
Er der så nogle ønsker til informationer der skal med i forespørgslen f.eks. historie eller anden viden, så skal det komme med som et tillæg, som de kan læse bagefter at de er blevet interesseret i jeres anmodning via den første side.

Håber du får held med din fundraising.

Flere artikler af Fundraising

Tags:, , , ,