Hvis man kører rundt med blinkende cykellygter, som er købt før november 2012, så bør man lige tjekke, som de lever op til de nye lovkrav om cykellygter. Der er nemlig kommet helt nye regler for godkendte cykellygter og dette går i høj grad ud over de blinkende cykellygter. Der er 3 faldgruber som de blinkende cykellygter kan falde igennem på.
Antal blink på minut.
Førhen var der ingen regler om, hvor meget eller hvor lidt en diode cykellygte skulle kunne blinke. Fra november 2012 er dette ændret, når den ny lov om cykellygter træder i kraft. I fremtiden skal en cykellygte nemlig lyse konstant og ellers skal den blinke minimum 120 gange pr minut. Hvis du skal ud og købe nye blinkende cykellygter, så skal det fremgå af pakken eller af varebeskrivelsen – hvis du køber blinkende cykellygter online – hvor mange gange den blinker pr. minut. Men hvis du har nogle ældre cykellygter, så må du i gang med at måle. Og hvis den blinker mindre end en gang pr. sekund, så har du desværre en ulovlig blinkende cykellygte. Der er ingen øvre grænse, så hvis den blinker flere gange, så er det bare godt.
Montering.
En cykellygte skal i fremtiden være fastmonteret på cyklen, så den ikke kan flytte sig. Så hvis du har en af de gamle blinkende diodelygter, som hang i en elastik, så er der desværre ikke lovlige i fremtiden.
Synligt fra siderne.
I fremtiden skal en cykellygte kunne se fra siden også. Det er ikke nok, at man kan se en cykellygte forfra og bagfra, så hvis din gamle blinkende cykellygte ikke har en såkaldt vidvinkel, så skal du desværre ud og investere i nye blinkende cykellygter, selvom de måske lever op til alle de andre nye lovkrav. Der er helt specifikke lovkrav for hvor meget de skal kunne ses fra siden af – det kan du læse mere om her.

Tags:,