Hvad er en normal cykelpumpe?

En normal cykelpumpe er ofte det, som i gamle dage hed en rammepumpe, men i dag er langt den mest almindelig og dermed også det som man må betegne som en normal cykelpumpe en minipumpe.
En rammepumpe og en minipumpe er når man ser bort fra størrelsen fuldstændig den samme form for cykelpumpe. Det er en pumpe som er håndbetjent og den fungerer ved at man presser et stempel frem og tilbage inde i et lufttæt kammer. Når stemplet bevæger sig, så kan luften kun komme en vej og det er ud igennem ventilen på cykelpumpen. Hvis pumpen ellers bliver holdt tæt mod cykelslangens ventil, så har luften derfor kun en vej at vandre og det er ind i cykelslangen.
Når man bevæger stemplet inde i pumpen retur, så giver en ventil fri adgang til luft udefra, så det kan erstatte en manglende luft, som man lige har pumpet over i cykelslangen. Hvis ikke man havde denne ventil til at trække luft ind i pumpen igen, så ville man enten trække det ud af cykelslangen eller man ville skabe et undertryk, som ville gøre, at man ikke kunne trække stemplet tilbage i luftkammeret.
Grunden til at den ene af disse former for cykelpumper bliver kaldt for en rammepumpe og den anden bliver kaldt for en minipumpe er, at rammepumpen er beregnet til montering på cyklens ramme. Denne pumpe var den første der blev opfundet af de to. Efterhånden ville folk dog gerne have en cykelpumpe, som de kunne have med sig og derfor opfandt man minipumpen, som er en tro kopi af en rammepumpe, blot er den mindre. Begge pumper er lige gode, så det er helt op til din smag om du er til en lille eller en lidt større pumpe. Du kan læse mere om cykelpumper her.