Kampen om domænerne

En del af Fritid Online Marketing | Skrevet af nettips

Danskerne er pjattede med hjemmesider – altså ikke kun at kigge på og læse hjemmesider. Nej, også at skabe egne hjemmesider, hvor alskens indhold lægges på. Firmahjemmesider. Private blogs. Sociale sites. CV. Familiefotos. Jo, indholdet er broget, og en masse danskere boltrer sig dagligt på eget domæne. Og det erfarede jeg en dag, hvor jeg havde lyst til at oprette et personligt golf-indeks. Jeg er lige startet med at spille golf og tænkte, at folket måske kunne bruge en hjemmeside med links til golfbaner, golfklubber, forhandlere af golfudstyr, golftøj og golfbolde samt inspiration til golfophold og golfrejser. Ideer havde jeg nok af, så jeg tænkte at jeg lige måtte anskaffe mig et dk-domæne indeholdende ordet golf på en eller anden måde. Piece of cake. Troede jeg. Jeg blev klogere.

Hurtigt viste det sig at opgaven næsten var umulig, for alle rimelige webadresser med ordet golf var stort set optaget, og ærligt talt var jeg ret overrasket. Faktisk kom jeg så langt ud i tovene at jeg overvejede at stoppe mit tankeeksperiment, for hvis så mange danskere køber golf-domæner må markedet jo være mættet. Jeg surfede nogle ture ud på det store internet og ledte efter golf-indeks med masser af guldlinks, og da jeg ikke fandt det jeg selv havde i tankerne, måtte jeg tilbage til domænetesteren for at finde et egnet domæne. Igen opgav jeg halvvejs, inden det slog mig at et af de vigtigste instrumenter for en golfspiller, er en pitchfork – sådan en fætter man retter nedslagsmærker på greenen med. Pitchfork.dk var ledigt! Haps!

Nu er hjemmesiden i luften. Her får læserne links til forhandlere af golfudstyr, billige golfbolde og søbolde samt masser af andre nyttige informationer til golfspillere.

Imens sitet er i luften sidder jeg tilbage med følelsen af at mange domænehajer gør livet besværligt for os, der gerne vil bruge domænerne til noget konstruktivt. Disse domænehajer køber det ene domæne efter det andet, og mange har det eneste formål at score en gevinst, når interesserede købere banker på døren for at købe domænet. Som ikke bliver brugt. Det er svært at kræve at folk, der råder domænerne, absolut skal bruge dem aktivt, men en smule pli blandt hajerne ville være ønskeligt.

Tags:, , ,