Rotter som kæledyr

En del af Fritid | Skrevet af Esme

Rotter som kæledyr.

Mange har en idé om at rotten er et ulækkert dyr, der spreder sygdomme. Men rotter er et godt kæledyr for både børn og voksne. Rotter er lette at holde, billige at anskaffe sig, og kræver ikke lang tids pelspleje, lange gåture eller besværlige akvarieskift.

Rotter skal helst holdes sammen i grupper af to eller flere, da de ellers bliver meget ensomme. Det er vigtigt at man ikke holder en han og en hun sammen, da de vil få mange unger, meget hurtigt. Hvis du vil have rotter som kæledyr, kan du anskaffe dig to søskende så går de fint sammen. Rotter bliver ca. 1.5 -2 år gamle.

Rotter skal have et godt stort bur hvor der er plads til at bevæge sig og gerne klatre højt op. Indret buret med hængekøjer af tæpper eller håndklæder og give dem gerne et plastik hus, og nogle plastikhylder. De skal have noget godt bundstrø som ikke støver, eksempelvis bøgeflis, og de skal have frisk mad og vand hver dag. Maden skal ikke være en gnaverblanding til kaniner eller hamstre, men være lavet særligt til rotter, ellers får de ikke de vitaminer og mineraler de skal have.

Når man har rotter som kæledyr, har man et sjovt selskabs dyr. Rotter kan blive uroligt tamme, lære at komme når man kalder, lærer at hente en lille bold og lignende. De er nysgerrige og elsker at lære nye ting. De er, modsat af hvad mange tror, meget renlige og kan lære at bruge en toiletbakke, ligesom en kat. Rotter elsker at gnave i ting, så når man har rotter som kæledyr, skal man passe på når de er ude af buret og lege og holde øje med dem, da de ellers kan finde på at gnave i ledninger, eller fejelister.

Flere artikler af Esme