Weekenderne i september byder på muligheder og underholdning for hele familien. Der er noget for en hver smag, fra kultur og seværdigheder til sport og underholdning – København har det hele.

Zoo København

Tag børnene i hånden og besøg Danmarks største zoologiske have på Frederiksberg, lige ved Valby Bakke. Haven blev grundlagt i 1859 og de mange dyr har årligt over 1,2 millioner besøgende. Dyrebestanden tæller over 3500 dyr fordelt på 250 forskellige arter. De mange forskellige dyr samt de seneste års nye anlæg er med til at gøre Københavns Zoo til en af de bedste i hele Europa.

Tycho Brahe Planetariet

Er det ikke så meget naturen der lokker, men måske mere videnskaben, så er Tycho Brahe Planetariet en oplagt mulighed for at stillet sin videnskabelige sult.

Oplev blandt andet Rumteatret som er Planetariets hjerte. Rumteatret er Planetariets biograf hvor man har mulighed for at opleve stjernehimlen gennem en stjerneprojekter eller naturen og rummet gennem de spektakulære IMAX film. Filmene bliver vist på planetariets 1000 kvm. Store kuppelformede lærred. Udover natur og videnskabsfilm viser Planetariet med jævne mellemrum koncertfilm og andre særforestillinger.

Saxogade Street Party

For de mere festhungrende åbner Saxogade igen i år op for deres efterhånden legendariske gadefest. Den berømte gade vil sprudle af liv og glade dage når diverse live bands, poeter m.m. gør deres entre. Derudover vil der være skateboardshow, lækker mad fra grillen samt diverse drikkevarer, alt sammen til venlige priser.

Fælledparken Skatepark

Følger man med tiden vil man også vide at København her i sommer blev beriget med Nordeuropas største skateboardbane. Fælledparken Skatepark slog dørerne op d.18 juni og byder på et sandt potpourri af transitioner, trapper og rails – hele 4600 kvm. bane er det blevet til.

Parken er blevet inddelt i fem zoner, highspeed street, low speed street, bowl area, deep bowl area samt vert – sidstnævnte er ikke bygget endnu. Dermed skulle der være lagt i ovnen til alle med hang til boards og beton. Den tidligere danske verdensmester i skateboard, Rune Glifbjerg har været med til at designe parken, som er blevet kaldt en af verdens bedste af flere prominente skateboardere.

Dette er blot en lille del af hvad København i disse dage kan byde på, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at aflægge hovedstaden et besøg . Hvis ikke man bor i byen eller i omegnen, kan det være en god ide at vælge et central beliggende hotel som for eksempel Radisson Blu Falconer Hotel.

Flere artikler af TC

Ledte du måske efter et udvalg af trapper indendørs, så tag lige et kig ind på Trappefabrikken i Ølgod.

Tags:, , , , , ,