Det er en stor dag for de fleste unge når kørekortet endelig er i hus, men når først begejstringen har lagt sig og man vil købe sin første bil så melder virkeligheden sig på banen. Det er nemlig stort set umuligt at få bilforsikring der er til at betale som ung uden ancienitet. Det løser mange ved at lade forældrene forsikre bilen, men det er sjældent den bedste løsning. For det første kan det medføre at forældrenes forsikring stiger i pris i tilfælde af ulykker og for det andet optjener man ikke anciennitet i forhold til at blive elitebilist.

En løsning er at købe en billig brugt bil uden kaskoforsikring. Det er kaskoforsikringen der er virkelig for unge. Ofte kan den koste op imod en tredjedel af den samlede nypris af bilen og så er det klart at det ikke kan betale sig. Hvis man derfor køber en billig bil uden kasko, kan man slippe kun med ansvarsforsikring som ofte er til at betale.

En anden løsning er at købe en mikrobil med samlet finansiering og bilforsikring. Der er stor konkurrence i denne klasse og derfor er der også gode tilbud at hente på for eksempel en Fiat 500, Kia Picanto eller Volkswagen Up. En anden fordel er at disse små biler har en rigtig god økonomi og kører langt på literen.

Flere artikler af EH